'Ana'vatan

FETÖ cuntası, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Saldırıda bir polis şehadete ulaştı. Dün darbeciler mahkemeye çıkarken, karşılarında şehidin annesi vardı. Acılı kadın 'İdam istiyorum' diye haykırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2017 Güncelleme 25 Nisan 2017, 02:18
’Ana’vatan

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. FETÖ'nün TSK içinde yapılanan cuntası, vatanına, milletine kurşunlar yağdırdı. Darbecilerin hedefinde Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da vardı. Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinden oluşan cunta ekibi, Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı oteli bastı. Bu sırada çatışma çıktı. FETÖ cuntasının saldırısında polis Nedip Cengiz Eker şehadete ulaştı. İşte dün o kanlı saldırıyı yapan askerlerin duruşması vardı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'te kaldığı oteli basan askerlerin yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. Duruşmaya şehit Eker'in annesi Güzel Eker ile babası Nihat Eker de katıldı. Acılı anne sanıkların suratına baktı. Gözyaşları içinde şöyle haykırdı:

'HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM'
"Oğlumu kim şehit ettiyse, onurluysa erkek gibi çıkıp söylesin. Oğlumun günahı neydi. Bu bayrağın altında kaldılar, maaşlarını aldılar, bir de bu devlete başkaldırdılar. Benim masum oğlumu şehit ettiler. Hiç konuşmasınlar. Ben idam istiyorum." Baba Nihat Eker şu açıklamayı yaptı: "Şükrü Seymen, 'Ben darbe yaptım' diyerek doğruyu söyledi. Bu benim için yeterli. Araçta 27 kurşun izi var. Marmaris'te 15 Temmuz gecesi 3 bin kurşun atılmış. Hiçbiri doğru söylemiyor. Vuranın kim olduğunu öğrenmek istiyorum. Pepsinden şikayetçiyim..."


Şehit annesi Güzel Eker, gözyaşları içinde duruşma salonundan çıktı.

Kenan GÜRBÜZ