Profesör Tetikçi

Fransa’nın en ünlü uluslararası ilişkiler profesörlerinden Philippe Moreau Defarges, Avrupa’nın ağzındaki baklayı çıkarttı: Dünyadaki siyasi krizlerin çözülebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenlenmesi gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:16
Profesör Tetikçi

İÇİNDEKİLER

Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) araştırmacısı ve Fransa'nın en ünlü uluslararası politika uzmanlarından Philippe Moreau Defarges, uluslararası bir skandala imza attı. Fransız BFM televizyonunda konuşan Defarges, "Erdoğan adeta bir geçiş dönemine hızla ilerliyor. Güçlerini daha da sağlamlaştırmak isteyecek. Bunun için nereye kadar götürecek?" diye konuştu. Referandum konusunda itiraz edenlere de akıl veren Defarges, konuşmasının devamında "Türkler'in yaptığı başvurular (çözüm arayışları) inanılmaz. Ama hiç bir yere varamazlar. Çünkü Erdoğan bunların hepsini adeta kilitleyecek. Bunun sonuca varmasının tek bir yolu var. O da Erdoğan'ın öldürülmesi" diyerek uluslararası bir skandala imza attı. Skandal suikast çağrısına bilimsel bir anlam katmaya da çalışan Defarges, tarihten de örnek vererek, "Kusura bakmayın ama, Roma döneminden beri böyle bir düşünce var. Doğruları yapmayan bir devlet adamına karşı başka ne yapılabilir?" dedi. Fransız profesörün bu iğrenç çağrısı akıllara İsviçre Parlamentosu önünde "Erdoğan'ı öldürün" pankartı açan PKK'lıları getirdi.

KÜSTAH ÖZÜR DİLEDİ
Defarges, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bir televizyon kanalında sarf ettiği skandal sözlerin kamuoyunda yarattığı tepki üzerine özür diledi.


Fransız uzmanın igrenç ifadeleri akıllara İsviçre'de 'Erdoğan'ı öldürün' pankartı açan PKK yandaşlarını getirdi.