Cennete uğurlama

Gözyaşları yanaklardan aktı. Ağıtlara karıştı. Helikopter şehitleri vatan toprağına bırakıldı. Annelerin, babaların ve kardeşlerin vedası ise tüm Türkiye’nin ortak noktasıydı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 02:03
Cennete uğurlama

İÇİNDEKİLER

Ordu, Malatya, Çankırı, Kayseri... Acının adresleri saymakla bitmedi. Tunceli'deki helikopter kazasında şehadete ulaşan şehitlerimiz, dün memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Hakim Onur Alan için memleketi Ordu'da cenaze töreni düzenlendi. Acılı anne Fatma Alan ile baba Mahmut Alan'ın feryatları yürekleri deldi. Fatma Alan, "Yavrum sana doyamadım" diye gözyaşı döktü. Şehit Alan'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit polis memuru Candaş Kaplan ise memleketi Malatya'da defnedildi. Acının bir diğer adresi de İzmir'di. Şehit pilot komiser Abdullah Ortanca, cenaze töreninin ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde vatan toprağına emanet edildi. Gözyaşları İzmir'den Çorum'a yol eyledi. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın son vedası Karşıyaka Mezarlığı'ndaki şehitlikti.

SEDYEYLE KATILDI
Kaza günü ailesine para gönderen şehit Azam Güdendede'nin vedası ise Konya'yı deldi geçti. Oğlunun şapkasını takan baba Muzaffer Güdendede, "Ağlamak yok, bir bakayım şehidime" diyerek oğlunun fotoğrafını öptü. Şehidin naaşı polis şehitliğine gözyaşları arasında defnedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli pilotluk yapan şehit emekli albay Dilaver Karsavuranoğlu'nun cenazesi ise dün gözyaşları arasında memleketi Çankırı'ya getirildi. Şehit Karsavuranoğlu, eşi ve 2 oğlunun gözyaşları arasında vatan toprağına emanet edildi. Şehit Ahmet Cihan Kilci memleketi Kayseri'de, şehit polis Murat Ködük Kütahya'da, şehit Saadettin Demir Kırşehir'de, şehit Ekrem Dereli ise memleketi Balıkesir'de defnedildi. Şehidin eşi Rebia Dereli, hasta olduğu için sedye üzerinde cenaze törenine katılabildi.