Ustayı kaybettik

Usta oyuncu Bülent Kayabaş, kalın bağırsak kanseri sonucu dün sabah hayatını kaybetti. Acı haber sanat dünyasını kahretti. Kansere yenilen sanatçının son arzusu ise Bodrum’a gitmekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2017 Güncelleme 20 Nisan 2017, 00:00
Ustayı kaybettik

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. Usta oyuncu Bülent Kayabaş (72), kansere yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kayabaş, 72 yıllık hayatına onlarca sinema filmi ve televizyon dizisi sığdırdı. Çok sayıda sinema filminde rol alan Kayabaş, 2010'da kalın bağırsak kanserine yakalandı. Hastalığına rağmen sanattan kopmadı. En son Sermiyan Midyat'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Bir Baba Hindu" filmi ile izleyicilerin karşısına çıktı. Ancak son günlerde ünlü oyucunun sağlık durumu ağırlaştı. Kayabaş, İstanbul'daki Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

CENAZE TÖREN İ YARIN
Usta oyuncu, 18 gündür tedavi gördüğü hastanede kanser sonucu gelişen multi organ yetmezliği nedeniyle dün sabah hayata gözlerini kapadı. Kansere yenilen Kayabaş'ın sanatçı dostları hastaneye aktı. Hastaneye koşanlar arasında Bülent Kayabaş'ın eski eşi Nur Sürer ile eşi Sarp Kuray da vardı. Usta sanatçı Kayabaş'ın eşi Selma Kepekli Kayabaş, gözyaşlarını tutamadı. Acılı eş, "Bizi artık tanımıyordu. Yarı bilinci yoktu. 24 yıldır beraberdik" ifadelerini kullandı. Oğlu Ümit Kayabaş ise "Birçok kişinin sevdiği bir insandı. Çok neşeli ve komikti. Son günlerinde de çok güldü, insanları da çok güldürdü. Herkese başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı. Usta oyuncu Bülent Kayabaş'ın yakın arkadaşı Ali Poyrazoğlu da üzüntüsünü paylaştı. Poyrazoğlu, "Hayali yazın Bodrum Akyarlar'a gitmekti. Ama olmadı" diyerek çok üzgün olduğunu vurguladı. Kayabaş'ın cenazesinin yarın Feriköy Mezarlığı'na defnedileceği açıklandı.

SANATLA GEÇEN BİR ÖMÜR
Kalın bağırsak kanseri sonucu hayatını kaybeden Bülent Kayabaş, 72 yıllık hayatını sanata adadı. 1945 Eskişehir doğumlu olan Kayabaş, 1970 yapımı 'Kara Leke' filmiyle profesyonel oyunculuğa başladı. 100'den fazla sinema filminde rol aldı. Başarılarıyla 70'li yıllara damga vurmayı başardı. 1973 yapımı 'Karateci Kız' filmindeki ölüm sahnesiyle sinema tarihine geçecek bir performansa imza attı. 1981'de Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri'nde 'En İyi Oyuncu' ödülünü aldı. 2010 yılında 'Bir Kış Masalı' adlı oyunda oynadı. Kayabaş 2016'da da Sermiyan Midyat'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Bir Baba Hindu' filmi ile izleyici karşısına çıktı.

SİNEMA YETİM KALDI
Kansere yenik düşen Bülent Kayabaş'ın ölümü, sanat dünyasını ağlattı. Sanatçının yakın dostları, üzüntülerini şu sözlerle paylaştı:
Ali Poyrazoğlu: En son cumartesi günü gördüm, bilinci kapanmıştı. Çok üzgünüm. Herkesin hissettiğini hissediyorum. Şerefli, dürüst, çalışkan, topluma saygılı ve aydın bir adamdı.
İbrahim Tatlıses: 'Sevdalandım' filmimizin 'Yakışıklı Rıza'sı, insanlığı ve ağabeyliği ile her zaman kalbimde kalacak.
Filiz Akın: Bülent Kayabaş'ı kaybettik. Onunla 'Karateci Kız' filminin finalinde unutulmaz bir sahnemiz var. Ama bugün onu kaybetmenin acısıyla içim sızlıyor.
Doğa Rutkay: Acım büyük. Çok güzel insandın çok... Tanıyan tanımayan bilir senin ne adaletli, ne insan, ne sevgi dolu olduğunu... Işıklarla git cennet mekana...
Ece Uslu: Ah Bülent abiciğimmmm, ışıklar içinde uyu.
Okan Bayülgen: Kayabaş, tiyatroda ve sinemada 'sihirli' bir oyuncu. Cool adam. Nefis adam. Fena tenhalaşıyor buralar