Akıllı çıktı!

Abdullah Çakıroğlu, hemşire Ayşegül Terzi’ye saldırdı. Ancak mahkemeye çıkınca ‘Bana cinler musallat oldu’ deyip kurtulmaya çalıştı. Adli Tıp Kurumu ise akıl sağlığının yerinde olduğu kanaatine vardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2017 Güncelleme 18 Nisan 2017, 00:00
Akıllı çıktı!

İÇİNDEKİLER

Hemşire Ayşegül Terzi'ye (23) şort giydiği için saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı. Buna göre Çakıroğlu'nun cezai sorumluluğunun tam olduğu saptandı. Tüm Türkiye'yi etkileyen olay İstanbul Çekmeköy'de geçtiğimiz 12 Eylül'de yaşandı. Belediye otobüsüne binip evine gitmek isteyen Ayşegül Terzi, şort giydiği için Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğradı. Terzi'nin şikayeti üzerine saldırgan gözaltına alındı. Kasten yaralama ve hakaret suçlarından 9 yıl 4 ay hapis cezasıyla yargılanan Çakıroğlu, tutuklandı. Ancak daha sonra serbest bırakıldı. İtirazlar üzerine yeniden gözaltına alınsa da tekrar salındı! Saldırıya uğrayan Terzi, bu kararı gözyaşlarıyla karşıladı.

KURUMDA 10 GÜN KALDI
Son olarak 16 Ocak günü yapılan duruşmada, Çakıroğlu'nun cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılması için Adli Tıp Kurumu'nda gözetim altına alınması kararlaştırıldı. Adli Tıp Kurumu'na giriş yapan sanık, 27 Ocak'a kadar kurumda gözetim altında kaldı. Kurumun hazırladığı rapor ise dün mahkemeye ulaştı. Buna göre raporda, saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun yapılan muayenesinde ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ya da akıl zayıflığının tespit edilmediği aktarıldı. Ayrıca raporda şu ifadeler yer aldı: "Sanığın, dava dosyasının tetkikinde suç tarihinde ve suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ya da belgeye rastlanmamıştır. Çakıroğlu'nun "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin veya düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarına karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaatine varılmıştır."

HAKİM FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ
Bir türlü sonuçlanmayan, saldırganın bir tutuklanıp bir salındığı davanın hakiminin, terör örgütü FETÖ'yle bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Hakim, 21 Mart'ta yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi.