Cevabını aldı

Vatandaş ‘Hayır’ diyen anketçilere cevabını verdi. Avrasya Kamuoyu Araştırma (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz ‘Evet’ çıkarsa şirketi kapatacağını söylemişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2017 Güncelleme 17 Nisan 2017, 02:04
Cevabını aldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye referandum için sandığa gitti, 'Evet' dedi. Referandum öncesi bazı anket şirketleri sonuçları manipüle etmek için elinden geleni yaptı. Televizyonlara çıkıp, vatandaşların aklını karıştırmaya çalıştı. Hatta halkın çekindiği için 'Hayır' diyemediğini bile söyleyerek 'pes' dedirtti.

İDDİASIYLA GÜLDÜRDÜ
Referanduma günler kala tahminlerini açıklayan anket şirketlerinden ANAR, Gezici ve Konsensus sonucun 'Evet' olacağını tahmin etti. Ancak 'Hayır' çıkışıyla hafızalara kazınan Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz hüsrana uğradı. Özkiraz katıldığı bir programda "AKAM olarak 'Evet' çıkması halinde şirketimizi kapatacağımızı taahhüt ettik. İlk gelen veriler önceki anketlerimizi doğruluyor. Bu referandumdan kesinlikle açık ara farkla 'Hayır' çıkacak. Referanduma katılım artarsa bu fark tarihi bir sonuca dönüşür" demişti. Şimdi AKAM Başkanı Özkiraz'ın sözünü tutup tutmayacağı merak konusu oldu. SONAR'ın anket sonuçlarını şirketin başkanı Hakan Bayrakçı, Twitter hesabından paylaşmıştı. Buna göre yurttaşların yüzde 51.2'si 'Hayır', yüzde 48.8'lik kesim de referandumda 'Evet' diyordu. Bayrakçı, özellikle memurların anketlerde 'hayır' diyemediğini, bu durumun da şirketleri yanılttığı iddiasıyla çok konuşulmuştu.



'ONURSUZ DEĞİLİM'
Kemal Özkiraz, Evet yenilgisinin ardından Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "İtirazlar sonucu değiştirmezse şirketi kapatacağım. Onursuzluk bana yakışmaz."

SOSYAL MEDYA YORUMLARI

HAYDİ İNDİR KEPENKLERİ
● Sen kapatmasan dahi biz kapatacağız zaten...
● Bunların sözüne inanılır mı? Millet derslerini verdi ama akıllanacaklarını sanmıyorum!
● Şirketi değil çenenizi kapatın yeter...
● Hemen gaza geldiniz...
● Haydi indir kepenkleri!
● Dersini almıştır...
● Kapaat bize ne yani...