Kartlı tuzak

Hırsızlar, hasar verdikleri araçların camlarına ‘Özür dilerim. Tanıdığım bir tamirci var. Ben yaptırırım’ yazılı kart bıraktı. Tamirhanede otomobillerin anahtarlarını kopyaladı. Daha sonra tereyağından kıl çeker gibi soygun yaptı. Ancak çete polisten kaçamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2017 Güncelleme 05 Nisan 2017, 02:13
Kartlı tuzak

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi, otomobil hırsızlığı yapan şebekeyi yakalamak için çalışma başlattı. 6 ay süren takibin ardından operasyon düğmesine basıldı. İstanbul merkezli 6 ilde 28 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Erdal E. liderliğindeki 10 kişilik çete yakalandı. Şüphelilerin, hırsızlık sırasında izledikleri yöntem ise polisi bile şaşırttı. Buna göre, hırsızlar önce sokaklarda dolaşarak çalacakları araçları saptadı. Daha sonra bu araçlara çarparak otomobillerde hasara yol açtı. Şüpheliler çarptıkları otomobillerin camlarına "Çok özür dilerim, Aracınıza ben çarptım.Tanığım bir tamirci var. Eğer beni ararsanız birlikte yaptırabiliriz" yazan kartlar yapıştırdı. Sabah kazayı fark edip camdaki kartı okuyan mağdurlar da hiçbir şeyden şüphelenmeden şüphelileri aradı. Sözde yardımcı olmak için araç sahibi ile birlikte tamir için anlaştıkları kaportacıya giden şüpheliler, tamirat sırasında araçların kontak anahtarının kopyasını çıkarttı. Otomobil sahipleri ise başlarına geleceklerden habersiz tamir edilen araçlarıyla tamirhaneden ayrıldı. Çete, aradan birkaç güç geçtikten sonra kontak anahtar ile söz konusu araçları çaldı. Şüpheliler çalıntı otomobilleri, motor ve şase numaralarını değiştirerek sattı. Suç çetesinin, bu yöntemi kullanarak 1 yılda farklı marka ve modelde 40 farklı aracı çaldıkları ortaya çıktı. Çalıntı otomobillerin bulunarak gerçek sahiplerine teslim edildiği açıklandı.

İŞ BÖLÜMÜ YAPMIŞLAR
Organize bir şekilde çalışan "oto hırsızlık şebekesinin" kendi aralarında iş bölümü yaptıkları tespit edildi. Hepsi birbirine akraba olan şüphelilerin bir kısmının araçlara arkadan çarparak kart bıraktıkları, bir kısmının gelen otomobil sahiplerini karşıladığı ve kandırdığı, bir kısmının ise internet üzerinden motor ve şaşe numaralarını kullanmak üzere hurda araç buldukları öğrenildi. Poliste işlemleri yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi.