Hayat çizgisi

Meral Küçükerol, 2015’te hayatını kaybeden karikatürist Bedri Koraman’ın babası olduğunu iddia etti. Başlattığı babalık davası sonucu ünlü karikatüristin Bodrum’daki mezarı açıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 00:00
Hayat çizgisi

İÇİNDEKİLER

Ünlü tiyatro oyuncusu Meral Küçükerol, karikatürist Bedri Koraman'ın babası olduğunu, ancak asker kaçağı olduğu için kendisini nüfusuna alamadığını iddia etti. Bunun ortaya çıkması için 8 yıl önce açtığı babalık davası iptal edildi. Karikatürist Koraman ise 30 Mayıs 2015 yılında Muğla-Bodrum'da hayatını kaybetti. Daha önce açtığı babalık davası iptal edilen Küçükerol, bir süre önce yeniden dava açmaya karar verdi. Dava sonucunda Koraman'ın Bodrum Torbalı'da bulunan mezarının açılmasına karar verildi.

EŞİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Eşi Nil Koraman ise mahkemenin verdiği bu karara tepki gösterdi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Koraman, "Yatırdığımız anıt mezarın bozulacağı için çok üzülüyorum. Bir ay boyunca o mezarın taşını aradık ve yaptırdık. Daha evvel hayattayken neden test yaptırmadı? Kötü niyeti var. Bir insan babasına böyle eziyet edemez. Biz buna sonuna kadar itiraz edeceğiz" dedi. Ailenin itirazı sürerken, mahkemenin verdiği karar gereği mezar, dün Bodrum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden ekipler tarafından açıldı. Koraman'ın cenazesinden Cumhuriyet Savcısı gözetiminde alınacak DNA örneklerinin adli tıpa gönderileceği açıklandı. Mezarın açılması istemeyen Koraman'ın eşi Nil Koraman'ın yaşadığı üzüntüden rahatsızlandığı için, mezarın açılmasına katılmadığı ve evinde dinlendiği ortaya çıktı.



GERÇEĞİ DNA AYDINLATACAK
Meral Küçükerol'un 8 yıl önce açtığı babalık davası, iptal edildi. Oyuncunun son başvurusu üzerine mezarın açılmasına karar verildi.