'Ender' vaka

Üniversiteli Ender Ceylan’ın kalbi durdu. Yarım saat sonra tekrar çalıştırıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın telefonu ile moral bulan 22 yaşındaki genç, kalp piliyle hayata döndü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 00:00
’Ender’ vaka

İÇİNDEKİLER

Erzincan'da üniversite öğrencisi Ender Ceylan (22), bir hafta önce okuluna giderken sokak ortasında yere yığıldı. Gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk incelemede Ceylan'ın kalbinin durduğu anlaşıldı. Yolda da kalp atışı normale dönmedi. Kayıtlara göre hastaneye girişinde 'eks' (ölü) olduğu anlaşılan Ender, yarım saat sonra hayata döndürüldü. Bilinci kapalı olarak 2 gün yoğun bakımda kaldı. Durumu haber alan Başbakan Binali Yıldırım da kalp pili takılmadan önce Ender Ceylan'ı telefonla arayıp 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek moral verdi. Başbakan Yıldırım'ın telefonu ile büyük mutluluk yaşayan üniversiteli genç, kalp piliyle yeniden hayata bağlandı.

ACI DOLU YILLAR
Mucizevi bir şekilde hayatta kalan Ender Ceylan'ın 17 yıl önce babasını trafik kazasında, 5 yıl sonra da annesini kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettiği ortaya çıktı. Gözünü hastanede açtığını söyleyen Ceylan, "Kendime geldiğimde hastanedeydim. Kalbimle ilgili bir rahatsızlık olduğunu ve müdahale gerektiğini bilmiyordum" dedi. Ender'in doğuştan kalp kası kalınlaşması rahatsızlığı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Arif Uğur Eden "Hastamızın, toplam 30 dakika kalbinin durduğu yönünde klinik tespitimiz var. İnşallah bundan sonraki yaşantısında kötü sürprizlerle karşılaşmaz" diye konuştu