Kral tazminat!

Meşrubat kralı Ali Büyükdağ’a, eşi Ebru Büyükdağ boşanma davası açtı. Aldatıldığını ve darp edildiğini iddia etti. 20 milyon TL de tazminat istedi. İşadamının avukatı ise kadının vücudundaki morluk için ‘makyaj’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2017 Güncelleme 25 Mart 2017, 00:00
Kral tazminat!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olan Ali Büyükdağ (50), 2012 yılında avukat Ebru Büyükdağ ile dünya evine girdi. Ancak evlilik kısa sürede çatırdamaya başladı. Çift, büyük sorunlar yaşadı. Defalarca aldatılıp, darp edildiğini iddia eden Av. Büyükdağ, Ocak ayında soluğu mahkemede aldı. Koruma kararı aldırdı. Birkaç gün sonra da boşanma davası açtı. 5 milyon maddi, 15 milyon TL de tazminat istedi. Büyükdağ, dava dilekçesinde son bir yılda, birçok kez ölümle tehdit edildiğini öne sürerek "Çocuğun gözleri önünde başıma silah dayadı. Defalarca dövüldüm. Başımı duvardan duvara çarptı. Beni evden de çıkarabilir" dedi. Şirkete kayıtlı olan ve kendisinin kullandığı otomobilin de iade edilmesini istediğini belirterek, sözlerine ise şöyle devam etti: "Fiziksel, sözlü ve cinsel şiddetin yanı sıra ekonomik şiddet de uyguluyor. Başka bir yerde çalışmamı istemedi. Bir yıl kadar şirketin avukatı olarak asgari ücret ile çalıştım. Artık şirkete de gidemiyorum."

KARŞI DAVA AÇILDI
Av. Büyükdağ'ın açtığı boşanma davasına, eşi de karşı bir dava talebiyle yanıt verdi. Büyükdağ'ın avukatı Dilek Sarıalioğlu, mahkemeden Ebru Büyükdağ'ın açtığı davanın reddini, kendilerinin açtığı boşanma davasının kabul edilmesini istedi. Av. Sarıalioğlu, Ebru Büyükdağ'ın tam kusurlu olduğunu, dava dilekçesinde yer alan hususların, 'yalan', 'iftira' olduğunu öne sürdü. Büyükdağ'ın dosyaya sunduğu, darp edildiğine dair fotoğraflar için ise "Dikkatli incelenirse söz konusu morlukların makyaj ile yapıldığı açıkça görülüyor. Bilirkişi incelemesi yapılsın. Müvekkili bir para kaynağı olarak görüyor" dedi. Ayrıca, Ebru Büyükdağ'ın aylık 1000 TL iştirak nafakası ve 1 milyon TL de manevi tazminat ödemesini istedi.

500 BÜYÜK ŞİRKET ARASINDA
8 şirketi bulunan Ali Büyükdağ, gazlı ve alkollü içecek dağıtımında önde gelen isimlerden biri. Şirkete kayıtlı 120 kadar araç ile dağıtım yapan Büyükdağ'ın meşrubat dağıtım şirketi Capital 500 listesine, gıda içecek sektöründe, 514 milyon TL ciro ile 57'inci sıradan girdi. Büyükdağ'ın, biri Taksim'de diğeri Kuşadası'nda iki oteli, bir alışveriş merkezi ile 200 kadar gayrimenkulü ve bir araç muayene istasyonu bulunuyor.