H'ali' harap

Protez bacaklı 74 yaşındaki dede malulen emekli olmak istedi. SGK ise yüzde 60 çalışabilir olduğuna kanaat getirip talebini geri çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:00
H’ali’ harap

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te sol bacağını damar tıkanıklığı nedeniyle kaybeden astım hastası 74 yaşındaki Ali Erikçi'nin malulen emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yaptığı başvuru, 'Yüzde 60 çalışabilir' gerekçesiyle reddedildi. Protez bacakla yürüyebilen Erikçi, mağdur olduğunu söyleyip yetkililerden yardım istedi. Derme çatma bir evde oturan 4 çocuk babası Ali Erikçi'nin sol bacağı geçen yıl diz üstünden kesildi. Protez bacaklı ve astım hastası dede, malulen emekli olmak amacıyla SGK'ya başvurdu. SGK'nın talebiyle Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden sağlık kuruluna rapor için gönderildi. Sağlık raporunun SGK tarafından yapılan incelemesinde Erikçi'nin 'Yüzde 60 çalışabilir' olduğuna kanaat getirilerek başvurusu kabul edilmedi. Bunun üzerine adeta yıkılan Ali dede yetkililere şöyle seslendi: "Hastane rapor verdi, SGK beni reddetti. Sağlam olduğumu ve çalışmam gerektiğini söylüyor. 100 liraya muhtaç durumdayız. Ayakta duramıyorum. Zor durumda kaldım. Yetkililerin duyarlılığını ve bu konuda yardımını bekliyorum."


74 yaşındaki Ali dede, ayakta bile duramadığını belirterek, şunları söyledi: "Ben istesem bile bu yaştan sonra bana kim iş verir? Komşuların getirdiği ekmeği yiyoruz. Emekli maaşım olsaydı kimseye muhtaç olmazdık."