FETÖ ve PKK'nın 'şemsiyesi' düştü

Terör örgütleri FETÖ ile PKK arasındaki kokteyl iş birliğinin şemsiye taktiği deşifre oldu.

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 02:04
FETÖ ve PKK’nın ’şemsiyesi’ düştü

İÇİNDEKİLER

'Büyük Bahar Operasyonu' kapsamında kırsalda 40'a yakın şemsiyeli terörist etkisiz hale getirilirken, siyah şemsiyenin termal kameradan kaçmak için değil, FETÖ'cüler tarafından koruma altına alınmak için kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine kadar kırsalda şemsiye açarak kurtulan PKK'lı teröristler , güvenlik birimleri içindeki FETÖ'cü hainlerin temizlenmesiyle yok edilmeye başlandı.

ÇOK SAYIDA SIĞINAK İMHA EDİLDİ
Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Hani ilçesi kırsalı; Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalı; Mardin'in üç ilçesini kapsayan ve Omeryan bölgesi olarak bilinen bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik büyük operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Güvenlik birimleri terör örgütü PKK'nın bahar tertiplenmesine izin vermemek için 'Büyük Bahar Operasyonu' kapsamında çok sayıda sığınağı imha edilirken, 50'ye yakın terörist de etkisiz hale getirildi.

15 TEMMUZ İTTİFAKI BOZDU
Operasyonda terör örgütleri FETÖ-PKK işbirliği bir kez daha deşifre oldu. Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lı teröristler, 2012 yılından itibaren bu taktikten vazgeçerek 'termal kameralardan ve İnsansız Hava Araçlarından (İHA) kaçma' bahanesiyle kırsalda şemsiye kullanmaya başlamıştı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyordu. Güvenlik kaynakları 15 Temmuz darbe girişimine kadar kırsalda şemsiye açan bu PKK'lı teröristler rahat bir şekilde kaçabiliyordu. TSK, Jandarma ve Emniyet içindeki FETÖ'cü hainlerin temizlenmesiyle birlikte bu terörisitlerin de yok edildiıini söylediler.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI
Kırsalda etkisiz hale getirilen 40'a yakın teröristin şemsiyeli olduğu ve termal kameralarla tespit edilip F16 savaş uçaklarınca vurulduğu belirlendi. FETÖ'nün kırsaldaki işbirlikçilerini tanımak ve kollamak için PKK'lı teröristlere şemsiye kullandırdığı saptandı. Kokteyl terörün 'şemsiye planı' çökerken bu taktiğin deşifre olduğuna yönelik telsiz görüşmeleri güvenlik birimlerine takıldı.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU ALANA NOKTA ATIŞ
6 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kuzeyi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında kalan bölgede, İHA'lara ve termal kameralara yakalanmamak için şemsiye kullanan ve dere yatağından kaçmaya çalışan 4 teröristi tespit eden termal kameralarla belirlendi ve F16 savaş uçakları, teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Bombardımanda 4 terörist de etkisiz hale getirildi.

5 BİN ŞEMSİYE
2012 yılının Nisan ayında terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta toplu şemsiye alımı yaptığı ortaya çıkmıştı. Siyah renkte 5 bin şemsiye alan PKK'nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan kırsaldaki teröristlere dağıttığı belirtildi. O dönemde FETÖ'cülerin etkin olduğu güvenlik ve istihbarat birimleri ise PKK'nın kırsaldaki bu yeni stratejisini 'termal kameralara yakalanmamak' olarak açıkladı.

ERKAM ÇOBAN