Erdoğan talimat verdi! Tek taraflı iptal edildi

İstanbul ile Rotterdam'ın kardeş şehir protokolü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tek taraflı olarak iptal edildi.

Giriş Tarihi 15 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 15 Mart 2017, 17:03
Erdoğan talimat verdi! Tek taraflı iptal edildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul ile Hollanda'nın Rotterdam kenti arasında 2005 yılında imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünü oy birliğiyle iptal etti.

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı, İBB Meclisi toplantısında konuşuldu.

Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptaline ilişkin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzasını taşıyan teklif gündeme alındı.

Teklifte, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginliğe ve Hollanda Hükümetinin Türk bakanlara ve gurbetçilere yönelik nezaketten uzak tavrı anımsatılarak, Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptal edilmesi istendi.

Daha sonra oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, İstanbul ile Rotterdam arasındaki "Kardeş Şehir" protokolüne son verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada Hollanda'nın faşist tutumuna değinmiş ve İstanbul ile Rotterdam arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün tek taraflı iptal edilmesi talimatını vermişti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında o sözleri;

'BU TÜR İNSANLARLA KARDEŞ ŞEHİR OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"
"Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil."