Siyasilerden Hollanda'ya tepkiler çığ gibi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulması ve referandum kampanyası kapsamında Roterdam'daki gurbetçilerle buluşmasının engellenmesine siyasilerden de büyük tepkiler geldi.

Giriş Tarihi 11 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2017, 01:06
Siyasilerden Hollanda’ya tepkiler çığ gibi!

İÇİNDEKİLER

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: Kendi ülkelerinde ağzından zehir akan Geert Wilders gibi birisine her türlü anlayışı gösteren Hollanda'nın biran önce bu engellemeyi kaldırması gerekiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Her fırsatta Türkiye'ye insan haklarından bahsedenler sesini çıkarmak zorundadırlar. Yapılan hiçbir insan hakkıyla bağdaşmamaktadır. Sayın bakanımızın kendi toprakları olan konsolosluğa sokulmaması asla kabul edilemez. Yaşanan durumu Hollanda makamlarının izah edebilecekleri bir durum yok.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ: Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumunu şiddetle kınıyorum.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU: Milletimiz, katlettiğiniz demokrasiye 15 Temmuz'daki gibi nisanda da sahip çıkacak. 16 Nisan'da faşist politikalarınız kaybedecek. Planlarınız bozulacak. Milletimiz kazanacak.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN: Sıradan hadiseler değil bunlar. Cumhuriyet hükümetlerinin bakanlarını Avrupa ilkesinde kendi vatandaşlarıyla alakalı olarak engellemenin dünya tarihinde eşi ve benzeri nadiren görülmüştür. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden bir ülkede bu tip uygulamaları görmek fevkalede üzücü ve kabul edilemez bir hadise. Dava arkadaşlarımız Hollanda'nın kanunlarına uygun şekilde protestolarını ortaya koyacaklar.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK: Biz Avrupa'nın kendi değerlerine dönmesini istiyoruz. Demokrasi sadece kendileri için değil, herkes için demokrasi olmalı. Bu anlayıştan bir an önce vazgeçin

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL: Bugün Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar, Türkiye'nin birliğine yönelik bu yapılanlara baktığınız zaman bütün bunların arkasında, güçlenen, büyüyen Türkiye'yi engelleme çabaları var. Böyle bir dönemde Türkiye'nin önceki dönemlerden çok daha güçlü olması lazım.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: "Bu gerici zihniyete karşı, dünyanın ve Avrupa'nın tüm demokratları direnmeli ve tavır almalıdır. Hollanda Başbakanı şu anda dünyayı İkinci Dünya Savaşı'na sürükleyen karanlık/ırkçı zihniyetin sözcüsü haline gelmiştir. Demokratik haklar çerçevesinde vatandaşlarımızla buluşmaların engellenmesi, Berlin Duvarı'nın yeniden inşa edilmesidir. Avrupa yeniden utanç duvarları ile bölünmeye çalışılıyor. Utanç Duvarı'na ilk tuğla Hollanda Başbakanı tarafından koyulmuştur. Faşizm, Hollanda'da uyanmış ve sahne almıştır. Tüm dünyadaki gerçek demokratların hür dünya için buna tepki vermesi gerekir."

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ: "Dışişleri Bakanımızın uçuşuna izin verilmemesi, orada bulunan bakan hanımefendinin Türk Konsolosluğuna girmesine, gitmesine müsaade edilmemesi gerçekten Avrupa'da hatta dünyada eşi benzeri çok nadir olan, ancak ve ancak savaş halindeki ülkelerin birbirlerine yapabileceği bir uygulamadır diye düşünüyorum. Bugün yaşananları anlamakta, izah etmekte güçlük geçiyorum."