İkiz felaket!

Siirtli ikizler Cahide ve Nahide Türk, üniversiteyi bitirdi. Cahide’nin hayali hayat kurtarmak, Nahide’ninki ise köy çocuklarına eğitim vermekti. Ancak sobadan sızan gaz sonucu ikisi de yaşamını yitirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2017 Güncelleme 13 Şubat 2017, 01:14
İkiz felaket!

İÇİNDEKİLER

Cahide ve Nahide Türk (23) isimli ikiz kardeşler, Siirt'in Pelva İlçesi'ne bağlı Palamutlu köyünde dünyaya geldi. Korucu baba Ahmet Türk ile Vecide Türk çiftinin 13 çocuğundan ikisi olan kızlar, ilkokul eğitimi için köylerindeki okula gitti. Babalarının desteğiyle liseyi Siirt'te bitiren ikizler, üniversite sınavında da büyük başarı gösterdi.

ATAMA BEKLEDİLER
Nahide, Bingöl Üniversitesi Felsefe Öğretmenliği, Cahide ise Burdur Üniversitesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümüne yerleşti. Büyük zorluklar içerisinde üniversiteyi kazanarak ailesini gururlandıran ikizler, okullarını başarıyla bitirdi. Ardından memleketleri Siirt'e gitti. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) iyi bir puan alan ikizler, atama beklemeye başladı. Bir yandan da Nahide, geçtiğimiz yıl öğretmen olmayan köylerinde, gönüllü öğretmenlik yapıp minik çocukları sevindirdi. Bu sene ise ailelerine destek olmak için Siirt'teki bir çağrı merkezinde işe başladı. Yeni Mahalle'de oturan ağabeyleri Mehmet Türk'ün alt katındaki evi kiraladı.

UMUTLARI SÖNDÜ...
Hafta sonu tatilinde köylerine giden ikizler, Cumartesi günü ailesiyle yemek yedi. Daha sonra Siirt'teki evlerine gitti. Ertesi sabah kardeşlerini uyandırmak için evin kapısını çalan abi Türk, cevap alamadı. "Hafta sonu uyuyorlardır" diye bir süre bekledi. Ancak öğleden sonra da kardeşlerinin sesleri çıkmayınca eve giren ağabey, acı gerçekle yüz yüze geldi! Hayat kurtarmayı ve ülkesine yararlı gençler yetiştirmeyi hayal eden ikizler, aynı gün yaşamını yitirdi. Umutlarını kaybeden aileyi ise kimse teselli edemedi. İkizler, önceki akşam köylerinde toprağa verildi.

NASRETTİN GÜNEŞ