Atlas’ı yaşatamadık

Henüz 2 aylıkken lösemiye yakalanan Atlas Yaşa, uygun ilik bulunamayınca hayata tutunamadı. Acılı babası sosyal medyadan, “Çok direndi, çok acı çekti ve maalesef ‘Buraya kadar’ dedi” paylaşımını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2017 Güncelleme 06 Şubat 2017, 00:00
Atlas’ı yaşatamadık

İÇİNDEKİLER

Modern çağın vebası olarak nitelendirilen kanser, bu kez minik bir bedeni aramızdan aldı. Kayseri'de yaşayan Sinem ve Enes Yaşa çifti, 1.5 yıl önce dünyaya getirdikleri bebeklerine Atlas ismini verdi. Ancak Atlas bebek, 2 aylıkken rahatsızlandı. Hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, lösemi olduğunu anladı. Hastalığı öğrenen ailesinin hayatı karardı. Evlatlarını kaybetmek istemeyen Yaşa çifti, Atlas için ilik aradı. Sosyal medya da yardım kampanyaları başlatıldı. Duyarlı vatandaşlar da ilik bulunması için çaba harcadı.

BABANIN İLİĞİ TUTMADI
Ancak uygun donör bir türlü bulunamadı. Son çare olarak babadan deneme amaçlı ilik alındı. Ancak uyum sağlamadı. Bu süreçte Atlas bebek yıprandı. Sağlık durumu her geçen gün ağırlaştı. Acı haber ise dün alındı. Baba Enes Yaşa, sosyal medya hesabından "Atlas'ımızı kaybettik. Çok direndi, çok acı çekti ve maalesef buraya kadar dedi" paylaşımını yaptı. Küçük Atlas, Çorum'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Ali ALTUNDAŞ