Milyonluk vurgun

Bir fabrikada muhasebeci olarak çalışan Özlem A. ‘yüksek kar payı’ vaadiyle işadamlarını kandırdı. ‘Saadet zinciri’ oluşturup 100 milyon dolarlık vurgun yaptı. Dolandırıcılık ortaya çıkınca tutuklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2016 Güncelleme 15 Aralık 2016, 00:00
Milyonluk vurgun

İÇİNDEKİLER

Bursa'da bir fabrikanın muhasebe servisinde 24 yıldan beri çalışan Özlem A. (46), milyonluk dolandırıcılığa imza attı. İddialara göre, Özlem A., patronlarını referans göstererek işadamlarına ulaştı. Kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek, işadamlarının fona katılımını sağladı. Kısa sürede saadet zinciri oluşturan Özlem A., para verenlere aylık yüzde 8-10 oranında kar payı dağıttı. Özlem A. ilk dönemlerde hesabına veya kendisine elden para veren kişilere moral vermek için "Para yerine yerleşti, hatta yavrulamaya bile başladı" yazılı mesajlar yolladı. Daha sonra kar payını yüzde 25-50'yı çıkarttı. Bazı işadamları, daha fazla para kazanmak için evlerini bile sattı. Özlem A. ise geçen Temmuz ayından sonra kar payı dağıtamadı. Kendisini arayanları da "OHAL nedeniyle hesaplar inceliyor" ve "Para, Merkez Bankası'nda rahat olun" gibi gerekçelerle oyaladı. Dolandırıldıklarını anlayan 13 kişi ise soluğu savcılıkta aldı.

'RAKAM ARTABİLİR'
İşten atılan ve gözaltına alınan Özlem A., şirkette yöneticilik yapan 2 kişiyi suçladı. Bunun üzerine polis, N.Y. ile E.Ş.'yi de gözaltına aldı. Özlem A., "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanırken, diğer 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şikayetçilerin avukatlarından Cem Fırat, "Toplam 12 şikayetçinin ödedikleri para 100 milyon dolar civarında. Sadece bir işadamı 50 milyon dolar vermiş. Bu rakam daha da artabilir" ifadelerini kullandı.