Ey insanlık neredesin!

Açlık, susuzluk, ilaçsızlık ve bombardıman altındaki Halep, dünyanın gözü önünde yok olmaya mahkûm edildi. Esad rejimi ile Şii milisler kadın ve çocukları evlerinde bile katlediyor

Giriş Tarihi 14 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2016, 01:52
Ey insanlık neredesin!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın gözleri önünde, ağır bombardıman ve kuşatma altında kalan Halep'te, Beşar Esad ve destekçilerinin katliamları zirve noktaya ulaştı. Muhalifler Bab Antakya, Bustan el Kasr ve tarihi Emevi Camisi'nin bulunduğu Cellum bölgelerinden çekilmek zorunda kalırken, Esad rejimi önceki gece Halep'i ele geçirdiği duyurusunda bulundu. En az 100 bin Halepli'nin rejimden kaçmak için 6 kilometrekarelik bir alanda sıkışıp kaldığı öğrenildi. Bölgeden kan donduran vahşet haberleri gelmeye devam ediyor. Rejim askerlerinin, girdikleri mahallelerde halkı sokağa çıkararak infazlar gerçekleştirdiği, milislerin ise 4 çocuğu ve 9 kadını diri diri yaktığı aktarıldı. Birleşmiş Milletler, önceki gece rejimin 4 farklı mahallede 82 sivili evlerinde katlettiğini duyururken, muhalifler yaşamını yitirenlerin sayısını yüzlerle ifade ediyor. Ülke genelide arama ve kurtarma çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşu Beyaz Kasklılar ise "Halep'te toplamda kaç kişinin öldüğünü açıklayamıyoruz. Caddelerde ve yıkık binalarda ölü bedenler var. Sayılarını bilemiyoruz" mesajını paylaştı. Rejim kuvvetlerinin, Halep'ten kaçmaya çalışan sivilleri de vurduğu, yaralıları ise ölüme terk ettiği belirtiliyor. Bir binada 100'den fazla çocuğun ağır saldırı altında mahsur kaldığı önesürüldü. Saldırılar yüzünden gıda depolarının yıkıldığı ve iletişim araçlarının devre dışı kaldığı, dolayısıyla katliamın boyutlarının tam olarak tespit edilemediği söyleniyor.



120 BİN KİŞİ ESİR TUTULUYOR
Halep'teki rejim katliamına tepki gösteren Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon 'büyük endişe duyduklarını' açıklarken Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "Halep'teki insani durum kabul edilemez. 120 bin kişi esir tutuluyor. Bunun için başka bir ifade kullanılamaz. Esad bir bölgeyi kazandığını düşünebilir, ancak sadece fazladan nefret kazanmış durumda" dedi. Hollande, rejimin tüm bu saldırıları Rusya'nın desteğiyle gerçekleştirdiğini söyleyerek Moskova yönetimine çağrıda bulundu.

ÇOCUKLARIMIZ KESİLİYOR!
Halep'te rejim bombardımanlarında enkaza dönmüş binaların önünde kaydedilmiş görüntüsü sosyal medyada yayınlanan yaşlı bir Halepli'nin "Biz Halep'te ölüyoruz! Biz açız! Çocuklarımız kesiliyor! Kadınlarımız çöktü! Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerdesiniz? Bizi dinleyenler, Allah'tan korkun! Ey Araplar! Ey Müslümanlar! Ey Allah'ın yarattığı insanlar! Nerdesiniz? Biz ölüyoruz ! Biz kesiliyoruz ! Hiçbir şeyimiz kalmadı ! Su kalmadı ! Bizi duyan kimse bizi kurtartsın!" feryadı yürekleri parçaladı.