Başbakan Yıldırım ile Ramussen'den ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile ortak açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2016, 15:10
Başbakan Yıldırım ile Ramussen’den ortak açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile bir araya geldi. Basın kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Yıldırım, görüşme sonrası mevkidaşı Rasmussen ile ortak basın açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları:
Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi konuştuk. Terörle mücadelede uluslaraarası işbirliğine olan ihtiyacın, bugün düne kadar daha fazla olduğu konusunda iki ülkenin aynı düşünceleri paylaştığını gördük. Farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek zorunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelenin başarısına destek sağlayacaktır.

Danirmarka'nın Roj TV'yi kapatma kararı, bu mücadelede güzel bir karar olarak görünmektedir. FETÖ ile mücadele konusunda da bu mücadelenin devam etmesi en büyük arzumuzdur. Danimarka'nın, bazı çevrelerce ülkemize karşı yürütülen karalama kampanyalarıyla ilgili sayın başbakana bilgi verme fırsatı bulduk. Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen, İncirlik'i ziyaret etti ve 15 Temmuz konusundaki dayanışma dileklerini bize iletti.

Danimarka Başbakanı Rasmussen'in açıklamaları
Türkiye'yi Avrupa ile Asya arasında köprü olarak görüyorum. DEAŞ ile mücadelede birlikte hareket ediyoruz.. Sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi İncirlik Üssü'nde bulunan Danimarkalı askerleri ziyarete gidiyorum. Her zaman ikili iş birliğimizi nasıl geliştirebileceğimizin yollarını arıyoruz. Mültecilerle ilgili çalışmalarımızı ortak sürdüreceğiz. Avrupa'nın verdiği sözleri yerine getirmediğinin farkındayız. Ziyaretimin arkasındaki temel sebeplerden biri DEAŞ ile mücadele.