Futbol kulüpleri sözleşmeleri TL olarak yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, futbol kulüplerinin sözleşmelerinin Türk Lirası olarak yapılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 14:42
Futbol kulüpleri sözleşmeleri TL olarak yapacak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, dolara karşı bir hamlenin de kulüplerden geldiğini belirten "Kulüpler sözleşmeleri Türk Lirası olarak yapacak." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı'nın konu ile ilgili açıklamaları:

Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum, karlı çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin. Alacağını bilecek, vereceğini bilecek, karını, zararını daha iyi hesap edebilecek. Dış ticaretimizde çok önemli yeri olan ülkelerle birer birer yerel paralarla ticaret dönemi başlıyor. Kulüpler bile sözleşmelerini TL olarak yapacak. Sözleşmeler, kiralar, borçlar dolardan Türk Lirası'na çevriliyor. Yerel paralarla anlaşma yapacağız. İran, Rusya ve Çin destek verdi. Dövizi silah gibi kullanma yöntemi sadece bize değil, birçok ülkeye uygulanıyor. Çabalarımızın neticelerini kısa sürede alacağımıza eminim.