Başdanışman yakalandı

CHP’nin FETÖ’ye karşı tavır almaması partiyi karıştırdı. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu için başdanışmanlık yapan Fatih Gürsul, ByLock kullandığı gerekçesiyle FETÖ’den gözaltına alındı. Partililer isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2016 Güncelleme 07 Aralık 2016, 01:46
Başdanışman yakalandı

İÇİNDEKİLER

Parti içinde FETÖ'ye karşı tavır almamakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir darbe daha geldi. Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Fatih Gürsul, ByLock kullandığı iddiasıyla FETÖ'den gözaltına alındı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında yaklaşık 4 ay önce açığa alınmıştı. Gürsul, bilim, teknoloji ve iletişim alanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 yıldır danışmanlık yapıyordu. Bu gelişme sonrası FETÖ'den tutuklanan gazeteciler için destek açıklaması yapan ve kendi kardeşi tarafından bile eleştirilen Kılıçdaroğlu'na tepkiler iyice arttı.

GÜRSUL'A DESTEK ÇIKTI
Partinin eski genel başkanı Deniz Baykal da önceki gece katıldığı bir programda "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3 Aralık'ta Adana'da düzenlenen mitingde, Cumhuriyet gazetesi ve FETÖ tutuklusu gazetecilerin ismini söyleyerek 'burada' dedirtti ve alkışlattı. Ergenekon'un mimarlarını alkışlatması kabul edilir değil. Gerçek CHP kimliğini ortaya koymamız lazım" dedi. Bu arada Kılıçdaroğlu, Gürsul'un gözaltına alınmasıyla ilgili, "İyi bir iletişimci, iyi bir hoca. Eğer adil bir yargılanma olursa bizim açımızdan bir sorun yok" açıklamasını yaptı.