Ana feryat

İşadamı İzzet Cemil Çalgüner, Rus eşi Ksenya Grigoryans’la arası bozulunca kızlarını da alıp Türkiye’ye döndü. İddiaya göre 8 aydır çocuklarını görmediğini söyleyen gözüyaşlı anne hukuk mücadelesi başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 00:00
Ana feryat

İÇİNDEKİLER

Rusya'da bir dönem inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Costa Group'un sahibi işadamı İzzet Cemil Çalgüner ile Ksenya Grigoryans, 8 yıl önce evlendi. Çiftin Yasemin (3) ve Melisa (2) adlı iki kızı dünyaya geldi. Çalgüner, işleri bozulunca çareyi Türkiye'ye gelmekte buldu. Ksenya Grigoryans'ın iddialarına göre piyasaya ve tüketiceler yüksek miktarda borçlarla Rusya'dan ayrıldı. Çift bir süre İstanbul Sarıyer'de yaşadı. Ancak ilerleyen zamanlarda eşine şiddet ve hakaretlerde bulunan Çalgüner, Rus kadını 'Oturumun yok. Seni polise şikayet edeceğim' diyerek ülkesine dönmeye zorladı.

4.5 MİLYONLUK BORÇ
İşadamı İzzet Çalgüner, 8 aydır da kızları ile annelerinin görüşmesine izin vermedi. Mahkeme, annenin Rusya'da olması nedeniyle çocukların babasında kalmasına karar verdi. Eşinin çok sayıda Rus'u dolandırdığını öne süren Ksenya Grigoryans şunları söyledi: "Onunla 2008'de beş parasızken tanıştım. Rusya'da 4.5 milyon TL borç bırakıp kızları çaldı. Putin'den bile yardım istedim." Çiftin boşanma davasının bir sonraki duruşması 29 Aralık'ta İzmir'de görülecek. İddiaları yalanlayan Çalgüner, eşini alkol alıp sızmak ve evde yangın çıkarmakla suçladı.

Mustafa KAYA