Vatan hainini tarihten sildiler

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün adı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurumsal internet sitesinden silindi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 01:40
Vatan hainini tarihten sildiler

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Akıncılar Hava Üssü'nde yakalanarak tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün ismi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurumsal internet sitesinden silindi. www.hvkk.tsk.tr adresindeki Türk Hava Kuvvetleri Komutanları bölümünde geçmiş dönemlerde görev yapan tüm Hava Kuvvetleri Komutanları'nın biyografileri ve portreleri yer alırken, vatan haini Akın Öztürk'ün adının hiçbir yerde yer almayacağı belirtildi. OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Akın Öztürk'ün vatana ihanet suçlamasıyla yargılanacağı ifade edildi. FETÖ'nün Akın Öztürk'ü kuvvet komutanı yapmak için de devreye girdiği kesinleşti.

TERFİSİNİ AYARLADILAR
Terfi sırasına göre Abidin Ünal, Veysi Ağar, Akın Öztürk yer alıyordu. Eğer bu sıralamaya göre terfiler yapılsaydı, önce Abidin Ünal, ardından da Veysi Ağar Hava Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapacaktı. Akın Öztürk de muhtemelen emekli edilecekti. Ancak FETÖ'nün operasyonu ile bir anda Akın Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Şimdi bu terfileri ayarlayan hainlerin de ortaya çıkarıldığı iddia edildi.