Barzani geliyor

Mesut Barzani’nin bugün Ankara’ya geleceği açıklandı. FETÖ okullarını kapatma kararı aldıktan sonra açıklama yapan Barzani, “Türkiye’nin yanındayız. Bunun aksi düşünülemez” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2016 Güncelleme 23 Ağustos 2016, 00:00
Barzani geliyor

İÇİNDEKİLER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin bugün, Ankara'ya geleceği açıklandı. Ziyareti, Barzani'nin haber sitesi Rudaw son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Rudaw, Barzani'den bir gün sonra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ankara'da olacağının altını çizdi. Barzani'nin başkent Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüşeceği belirtildi. Barzani'nin, Kuzey Suriye'de PYD'nin yaptıklarından rahatsız olduğu daha önce medyaya yansımıştı. Masada bu konunun önemli süre teşkil edeceğine dikkat çekildi. Ayrıca PKK konusu da Barzani ile görüşülecek konulardan biri. Ancak en önemli konu kuşkusuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün Kuzey Irak'taki okulları.

ARALIK 2015'TE GELDİ
Türkiye, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Barzani ile iletişime geçip, FETÖ okullarının kapatılmasını istemişti. Barzani de, okulların kapatılması emrini verdi. Ankara'daki görüşmelerde bu konunun detaylarının görüşüleceği ifade edildi. Mesud Barzani en son Aralık 2015'te Türkiye'ye ziyarette bulunmuştu.