FETÖ'nün yeni taktiği: Sahte ihbarlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2016 Güncelleme 21 Ağustos 2016, 01:52
FETÖ’nün yeni taktiği: Sahte ihbarlar

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'da istediği sonucu alamayan FETÖ'nün yeni oyunu ortaya çıktı. FETÖ, AK Parti'nin içini karıştırmak için yeni bir oyunu devreye soktu.

FETÖ'cüler, isimsiz ihbarlar ile AK Partili bakan, parti yöneticisi ya da milletvekillerinin "kripto FETÖ'cü" olduğunu söylüyor. Bu yönde gelen ihbarlar için AK Partililer suç duyurusunda bulunmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ'nün önümüzdeki dönemde neler yapabileceğine ilişkin devletin ilgili birimleri gerekli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde AK Partili bakan ve eski bakanlara, "FETÖ, bakan, eski bakan, parti yöneticisi ve milletvekillerini hakkında 'bunlar kripto FETÖ'cü' diye sahte ihbarlar yapıp ortalığı karıştıracak. Dikkatli olun" uyarısı yaptı.

Uyarının üstünde kısa bir süre geçmeden eski bakanlar hakkında bu tür ihbarların yapılmaya başladığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de Kültür ve Turizm eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile ilgili. Olay şöyle gelişti: "Ankara Çukurambar'daki bir Telekom bayine yaşlı bir kadın gelip kontörlü telefonu kullanmak istedi. Kadın, gizli görüşme yapacağını belirtip herkesi dışarı çıkardı. Çalışanlar bu durumdan şüphelenip kadının konuşmasını gizlice dinledi. Kadın, çok sayıda isim verip bunların FETÖ'cü olduğunu söyledi. Bunlar arasında Ünal ve kardeşinin adı da vardı. Kadın konuşmasını bitirince dışarı çıktığında bir araba onu bekliyordu. Şoförü de, 'konuştun mu' diye sorunca çalışanlar aracın fotoğrafını da çekti. Daha sonra Ünal'a ulaşıp olayı anlattı. Aracın fotoğrafını da koyup savcılığa suç duyurusunda bulundu."