FETÖ'cü darbeciden DAEŞ ihaneti

Dönemin Gaziantep 5. Zırlı Tugay Komutanı Doğan’ın sınıra DAEŞ bayrağı dikip hendek kazan teröristlere yönelik ‘vurun’ talimatına uymadığı tespit edildi. İhanet medyasının ‘Türkiye DAEŞ’e yardım’ ediyor şeklinde işlediği olayın ardından görevden alınan Doğan darbeden tutuklandı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2016, 10:44
FETÖ’cü darbeciden DAEŞ ihaneti

İÇİNDEKİLER

FETÖ tarafından Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği iftirasının yaygın bir şekilde yapıldığı dönemde Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Cemalettin Doğan'ın sınıra kadar gelip DAEŞ bayrağı sallayarak devriye gezen teröristlere müdahale etmediği ortaya çıktı.

SINIRDA REZALET
Doğan'ın görevde olduğu dönemde Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde Türk bayrağının 30 metre ilerisinde DAEŞ militanları Suriye gümrük binasına bayrak çekmişti. Sıfır noktasına bayrak asan DAEŞ militanları Türk askerinin gözleri önünde iş makineleriyle sınırda hendek kazmış ve mayın döşemişti. Tuğgeneral Doğan'ın bu rezalet karşısında dönemin mülki amirlerinin "vurun" uyarılarına rağmen DAEŞ'lilere dokunmadığı öğrenildi.

DAEŞ'E YARDIM İFTİRASI
Sınırdaki bu rezaletin ardından FETÖ ile PKK medyası hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun şekilde Türkiye, DAEŞ'e yardım ediyor iftirasını işledi. FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Taraf, Halk Tv ve diğer FETÖ medya yayın organları ile PKK medyası, "Karkamış Gümrüğünde IŞİD bayrağı", "IŞİD ile Türk bayrağı yan yana" gibi haberle günlerce kara propagandası yapmıştı. Aynı haberler dış basına da servis dilmişti. FETÖ; MİT TIR'larına yönelik ihanet operasyonuyla başlattığı kara propagandayı sınırdaki DAEŞ görüntüleriyle zirveye taşıdı.

RAPOR EDİLDİ
Bu gelişme üzerine dönemin mülki amirleri, uyarılara rağmen sınırdaki rezalete göz yuman Doğan'ı Ankara'ya rapor etti. Ancak Genelkurmay Doğanı, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na atadı. Doğan'ın yerine gelen Murat Soysal da aynı ihaneti devam ettirdi. 15 Temmuz kanlı darbe gecesinde ise Tuğgeneral Doğan Lüleburgaz'dan tankları yürütmeye kalkışarak İstanbul'daki darbecilere yardıma gelmeye çalışmıştı. Doğan ve birliğindeki 39 asker tutuklandı.

'DARBECİLER SINIRDAYDI'
Sınırdaki ihaneti Star'a anlatan dönemin üst düzey kamu yetkilisi darbeden tutuklanan 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Satı Bahadır Köse'yle beraber Kilis, Şanlıurfa ile Gaziantep'e gidip geldiğini söyledi. Suriye sınır hattında askerin DAEŞ'e müdahale etmediği günleri anlatan yetkili şunları söyle:

VURUN DİYORDUK
"Doğan'a izinsiz geçişlerde vurun diyorduk. DAEŞ sınıra gelmiş bayrak dalgalandırıyor, iş makinelerini getirmiş sınırı kazıyor ve mayın döşüyordu. Askerlerin gözleri önünde bunu yapıyorlardı. Bunları "vursanıza" dediğimizde, "efendim talimat gelmesi lazım" diyerek ipe un seriyorlardı. Ankara'ya şikâyet ettik. Lüleburgaz'a gönderildi. Bu adam darbe gecesi Lüleburgaz'dan İstanbul'a tank göndermeye kalkışan adamdı. Tutuklandı. Yerine Murat Soysal geldi oda işin içindeydi ve tutuklandı. Şimdi oynanan oyunu daha iyi anlıyorsunuz değil mi?"