Şehide sevgi seli

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabri ziyaretçi akınına uğradı. 100 bini aşkın vatandaş, ‘Sen olmasaydın bizler ne olurduk şehidim’ diyerek gözyaşı döktü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2016 Güncelleme 14 Ağustos 2016, 00:00
Şehide sevgi seli

İÇİNDEKİLER

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabri ziyaretçilerle dolup taşıyor. Halisdemir'in kahramanlık hikayesini duyan vatandaşlar, kabri başında dua ederek, "Sen olmasaydın bizler ne olurduk" sözleri ile gözyaşı döküyor. Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyarete gelenlerin 100 bini aştığını belirten Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, şöyle konuşuyor: "Türkiye'nin her bir yerinden gelenler oluyor. Hatta yurt dışından da geliyorlar. Şu anda ziyaretçi sayısı 100 bini geçmiştir. Kasabamız adına çok gurur verici. Ömer'in kahramanlığı tartışılmaz. Milletimize vatanımıza yakışır bir harekette bulundu."

'TÜRK İNSANI DUYARLI'
Şehit Halisdemir'in yerinde ve zamanında müdahalesi sayesinde binlerce insanın hayatınının kurtulduğunu söyleyen İleri Koçak, "Herkes de bunun farkında. Şehidimize gerekli değeri gösterdikleri için bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi. Şehidin kabri başında el açıp dua eden vatandaşlar ise, "Böyle bir evlat yetiştiren anne-babaya helal olsun" diyerek gözyaşı döktü.




BABASI UYKU UYUMUYOR
Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret eden vatandaşlar, baba Hasan Hüseyin Halisdemir'e de (solda) taziyelerini iletiyor. Evi gece-gündüz boş kalmayan baba Halisdemir, vatandaşlarla tek tek görüşüp acısını biraz olsun hafifletmeye çalışıyor.