Gülen’le bir kez görüştüm

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ üyeliğinden mahkemeye verdiği ifadede suçlamaları reddetti: Fetullah Gülen’le bir kez görüştüm. Bu süreçteki kimseyi tanımıyorum. İddiaları reddediyorum.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2016 Güncelleme 06 Ağustos 2016, 00:52
Gülen’le bir kez görüştüm

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 9 gün nezarette tutulduktan sonra, bir zamanlar emrindeki polislerin arasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Mutlu çıkarıldığı mahkeme tarafından gece geç saatlerde tutuklandı. Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi saat 04.00 sıralarında iki çevik kuvvet otobüsüyle Silivri Cezaevi'nde getirildi. Diyarbakır Valiliği döneminde (2007-2010) kamu kaynaklarını FETÖ dershanelerine gönderdiği iddia edilen Mutlu'nun hakimlik ifadesinde şöyle konuştuğu öğrenildi:

AKIN ÖZTÜRK'Ü GÖREV İCABI TANIRIM: Cep telefonumda 'Paşa Akın Öztürk' olarak kayıtlı olan kişi Akın Öztürk'tür. Diyarbakır Valisi olarak 2007- 2010 yıllarında görev yaptım. Görev yaptığım bu sürede Akın Öztürk Diyarbakır'da 2. Ana Jet Üst Komutanlığı'nı yürütüyordu. Bu mesai vesilesi ile kendisini tanırım.

NAKİPOĞLU OKUL YAPMIŞTI. TEŞEKKÜR ETTİM: Hüseyin Nakipoğlu'nu tanırım. Kendisi ile sık görüşmem, tanışıklığım İstanbul'da kendilerinin özürlü çocuklara yaptırmış olduğu bir okul vardır. Devlete aittir. Bu okulda engelli çocukların yapmış olduğu bir programa iştirak ettim. Bu program esnasında da okulu yapan hayırsever olarak kendisi de orada bulunuyordu. Orada tanıştım. Kendilerine bu okul için teşekkür ettim.

REKTÖR SARAÇ'I TANIRIM: Ayşegül Jale Saraç'ı Diyarbakır'da görev yaptığı dönemden tanıyorum. Kendisi Dicle Üniversitesi rektörüdür. Açığa alındığını duyunca geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bunu insani bir duruş olarak değerlendiriyorum.

EVİMDEKİ GÜLEN KİTAPLARI BALDIZIMIN: Evinde ele geçirilen 2 adet Gülen hareketi ve Türk okulları kitapları bana ait değil. Kitaplığımda bu yapı ile ilgili bütün kitapları özellikle 17-25 Aralık hukuk darbesi sonrasında kaldırdım. Ben evimde aynı zamanda baldızım ile de kalıyorum. Kendisi 2 çocuğu ile birlikte bizim yanımızda kalırlar eşinden ayrıdırlar. 4 yıla yakın bir süredir yanımdadırlar. Gerek kendisi gerekse üniversite okuyan çocuğu kitaba düşkündürler, okumaya meraklılar ve kitaplığımızı da evimiz gibi paylaşıyoruz. Muhtemelen baldızım veyahut oğluna ait olabilir, bana ait değildir.

GÜLEN İLE BİR KEZ TELEFONLA KONUŞTUM: FETÖ silahlı terör örgütünün elebaşısı Fetullah Gülen ile yüz yüze bir görüşmem yoktur. Bir telefon görüşmemiz vardır, şöyle vuku buldu: İstanbul Valiliğim dönemimde ziyarete gelen pek çok kişi, kurum, kuruluşlar oluyordu. 2011 ya da 2012 yılları olabilir, beni ziyarete gelen kişiler ile Gülen'in hastalığı konusunda konuşuldu. Ben de geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Daha sonra bu kişiler Pensilvanya'ya gidip bunu iletmiş. Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı direkt olarak kendisi çıkarak Amerika'dan aradığını ifade etti. 'Sizin geçmiş olsun dilekleriniz de iletilmiş bu vesile ile Fetullah Gülen de size bir teşekkürde bulunmak isterler' diyerek telefonu Gülen'e vereceğini söyleyerek bir görüşme yaptırdı. Fetullah Gülen ile tek görüşmemiz budur. Çok kısadır, 'Bana göndermiş olduğunuz geçmiş olsun dileklerinizi aldım, teşekkür ederim' dedi.

YILMAZER'İ GÖREVDEN ALDIK: 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamına alınması sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki atamalarda hatırladığım en önemli değişiklik orada bu kumpas girişiminin başında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile ilgili olandır. Bize söylenen bu kumpası yürüten kişinin Ali Fuat Yılmazer olduğuydu. Ben bu kumpasın başında Ali Fuat Yılmazer olduğunu biliyordum, zaten onu da görevden aldık.

BİLSEM GEREĞİNİ YAPARDIM: 17-25 Aralık kumpas soruşturma dosyaları ile Selam Tevhid Kumpas soruşturmalarının sızmamasının sağlanmasına yönelik olarak bir kasıtla hareket etmedim. Bu iddiayı kabul etmiyorum. Böyle bir kumpası bilseydim, zaten gereğini o vakit yapardım.

BENİM CEMAATİM ÜMMETİMDİR: Açığa alınma gerekçemizi oluşturan suç yapılanmaları ile hiçbir şekilde hayatım boyunca irtibatım olmamıştır. 246 vatan evladının ölümüne sebebiyet veren ihtilal kalkışmasının ardından iki gün sonra açığa alınmayı bin yıl ömrüm olsa bin yıl boyunca reddederim. FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütlerini ile 17 yaşımdan beri mücadele ediyorum. Bir tek cemaatim var ümmetim, bir tek önderim var peygamberimdir. Bunun dışında önder ve cemaat tanımam beni bu şerefsizlerin arkasında takıp cuntacılarla birlikte yargılanmayı asla kabul etmiyorum. 80 milyon vatan evladı 24 saat FETÖ terör örgütü diye bağırsa başımı bir santim öne eğmem, bu leke de benim üstümde durmaz.