Amerikan rüyası

Amerikan medyası ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Türkiye ziyareti öncesi, darbeyle ilişkilerinin olmadığını ispatlamak için bir haber yayınladı. Habere göre darbeciler o gece Hulusi Akar’ın telefonundan Dunford’u aradı. Ama uyuduğu için darbecilerle görüşmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2016 Güncelleme 01 Ağustos 2016, 04:09
Amerikan rüyası

İÇİNDEKİLER

Pentagon, NSA, Beyaz Saray, Stratfor ağız birliği etti, FETÖ darbesini kınayamadı. Hatta ABD ordusu ve Ulusal Güvenlik'ten bazı yetkililer darbecilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak "Muhataplarımız hapse atılıyor. Bu durum iki ülke ilişkilerini bozabilir" demişti. Fethullah Gülen'i yıllardır himaye eden ABD, somut delil vurgusu yaparak terör örgütü liderini de iade etmeyeceğini açıklamıştı. Darbenin 1 numaralı şüphelisi haline gelen ABD daha sonra kendisini aklamak için açıklamalar da yaptı.

'UYUYOR, SİZİNLE GÖRÜŞEMEZ'
Son olarak ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıklarken ziyaretten bir gün önce ABD medyasına sızdırılan bir haber okuyanları güldürdü. Buzzfeed sitesinin yazarı Ali Watkins darbe gecesiyle ilgili şunları söyledi: "Dunford Cuma gecesi ofisinden neredeyse 7 bin mil uzaktan gelen gizemli bir telefon çağrısı almıştı. Arayan numara, Türk ordusunun başındaki isim, DAEŞ'e karşı verilen savaşta en kritik müttefik, Türk meslektaşı General Hulusi Akar'a aitti. Fakat Dunford'un ofis görevlileri çağrıya yanıt verdiklerinde, ahizenin karşısındaki sesin Akar'a ait olmadığı anlaşıldı. Ses Akar'ı rehin alanlardan birine aitti, Türkiye sokaklarını kana bulayan darbe girişimi başlayalı bir saat olmuştu. Türk ordusunun en tepedeki ismini rehin alanlar, Dunford'un desteğini istiyorlardı. General Afganistan'a yapılan bir seyahat sebebiyle uykusuz kalmıştı. Daha önce alakasız bir konu nedeniyle uyandırıldığından, ekibi kendisini tekrar uyandırmak istemedi. Darbecilere Dunford'un müsait olmadığını söyleyerek telefonu kapattılar." ABD açıkça "Bizi aradılar ama biz destek vermedik" demeye çalışırken bu haber ülke medyasında bile "Darbe rüyası Dunford'un uykusuna takıldı" şeklinde yorumlandı. Bazı Twitter kullanıcıları ise "Fethullah Gülen gördüğü rüyaları anlatarak bir orduyu yönetecek duruma gelmiş, Dunford neden yapamasın!" ifadelerini kullandı.

KONU FETÖ
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, bugün 16.00'da Başbakan Binali Yıldırım'la görüşecek. Kritik ziyarette FETÖ dosyasının ayrıntılarına ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili yapılacak hamlelere değinilecek. Edinilen bilgilere göre Türkiye, stratejisini "iki stratejik ortak arasında teröristin iade edilmesi" üzerine kuracak. Bu arada Dunford, mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar ile Suriye'deki Halep ve Menbiç operasyonlarıyla ilgili detayları da görüşecek.