Başbakan'dan Gölbaşı Özel Harekat'a ziyaret

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesi içindeki camide cuma namazını kıldı. Başbakan Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Bu darbeyi 15 dakika sonra yakın korumalarımızdan, vatandaşlardan, eşimizden dostumuzdan öğrendik." dedi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 15:04
Başbakan’dan Gölbaşı Özel Harekat’a ziyaret

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda 47 polis şehit olmuştu.

Başbakan Yıldırım ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

Bugün Cuma. Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine, bağımsızlığına, demokrasisine karşı hazırlık yaptığı şurada bulunduğumuz yerde FETÖ terör örgütü mensuplarının, asker kılığındaki teröristlerin burada ülkenin, milletin bağımsızlığına, milli iradesine karşı başlatılan hain girişimini sona erdirmek için hazırlık yapan, merkeze inmeye çalışan 43 tane yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler. Ayrıca az önce baktığımız bir çukur gördük, orada bir helikopter adeta bir enkaz haline geldi, bir yakıt aracı yok oldu. Orada da yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var.

ONLAR BİZİM YİĞİTLERİMİZDİR
Bu arkadaşlarımızın hazin öyküsü var. Birkaç gün önce Güneydoğu'da bölücü terör örgüte karşı mücadelelerini yapmış ve buraya intikal etmiş arkadaşlar. Onlar milletin kalbinde taht kurdular. Bugün hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların bu kahramanlaıkları sayesinde mümkün olmuştur. Polis teşkilatımızda görev yapan polislerimiz, özel harekatçılarımız hepsinin alnından teker teker öpüyorum. Onlar bizim yiğitlerimizdir, onlar Türkiye'nin bekası için canlarını ortaya koyan yiğitlerdir. Onların başındaki Turgut Aslan başkanlarına da Allah'tan acil şifalar dilerim.

BURASI SURİYE DEĞİL
Şu manzaraya bir bakın, milletim şu manzaraya bir baksın. Burası Suriye, Filistin değil. Burası Ankara'nın kalbi. Vatandaşın dişinden, tırnağından, ekmeğinden artırarak alınan paralarla alınan bomba, füze ve uçaklarla bu milletin huzuru için çalışan polis kardeşlerinin üzerine acımasızca saldırıyorlar. Bunu vatandaşlarım da paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına ne kadar insanlıktan çıktığını gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum. Bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Kendi halkın üzerine tankları süren, havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinalarının, canilerin arkasında artık durmaktan vazgeçin. Tabii büyük bela milletimizin herşeyden önce sizlerin ülkenize çağrımıza, Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın, bizim çağrımıza kulak vererek meydanlara inmeniz ve bu darbeci bozuntularına gözünüzü kırpmadan karşı durmanız, bu darbenin bertaraf edilmesinde en büyük gücümüzdür. Ayrıca polis teşkilatlarımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar direnmişler ve sonunda Genelkurmay karargahı, MİT Müsteşarlığı, Meclis ve havaalanları bütün kritik yapıları kurtarmak için canla, başla çalışmışlar ve sonunda da muvaffak olunmuştur.

TEHLİKE BİTMİŞ DEĞİLDİR...
Ama tehlike bitmiş değildir. Vatandaşımız tedirgin olmasın. Vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır. Hayat normal seyrine girmiştir, ancak rehavete mahal yok. Uyanık olacağız ve zayıf da olsa bu gibi intikam duygusuyla, yenilmişlik hissiyle harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir, buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz. Zaman zaman sosyal medyada, orada buraada çok fazla bilgi kirliliği var, bunun da maksatlı bir iş olduğunu gözardı etmeyelim. İnsanları korkuya, paniğe sevkedip, başka kalkışma planlarını yapmak için fırsat kollayanlar olabilir. İtibar edeceğimiz şey, resmi görevlilerin açıklamalarıdır. Bunlar valilerimiz, bakanımız, bakanlarımız, bizim yaptığımız açıklamalar ve nihayet sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı açıklamalardır. Dün gece yarısı bu konuda Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yaparak bilgilendirdi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM
Tekrar başımız sağolsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, milletimize, ülkemize büyük hizmetler veren, vatandaşlarımız hayatını ortaya koydu şehit oldu. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyoruz. Teşekkür edecek çok makam var. Bu dönemde yargı da çok iyi çalıştı, esaslı bir şekilde bu kalkışma içinde bulunan darbe bozuntularını teker teker topladı adaletin eline teslim etti. Hukuk devleti Türkiye intikamla hareket etmez. Onların yaptığını yapmaz, adaletle davranacak dökülen hiçbir kan hesapsız kalmayacak. Yapanlar mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız lütfen sakin olsun, hükümetimiz, kurumlarımız olaya hakimdir, işbaşındadır, herhangi bir kışkırtmaya, provakasyonlara meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine parti görüş farkı ortaya koymaksızın kardeşlik içinde devam edelim.

ŞEHİTLER GÜNÜ OLARAK KABUL EDİLDİ
15 Temmuz Şehitler Günü olarak kabul edildi. Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Külliyesi arasındaki alan bu amaçla yeniden düzenlenecek. Maalesef bu hain yapılanma karargahlarından biri Jandarma Komutanlığı idi diğer hedef de külliye idi. Orada da şehitlerimiz var. İnsan hafızası nisyan ile malüldur. Unutmak yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız, Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği ve istiklaline kalkışanlar her türlü şekilde en ağır cezayı bundan böyle de alacaklar. Teşekkür ediyorum, tekrar milletimizin başı sağolsun. Polis teşkilatımızın başı sağolsun. Savcılarımız, valilerimiz, bakanlarımız herkes bu işte seferber oldu.

TÜRK MEDYASI BU SINAVDAN BAŞARIYLA GEÇTİ
En önemlisi Türk medyası fevkalade büyük bir başarıyla bu sınavdan geçti. Bir kez daha milli duyguların, bağımsızlık hissiyatının ne kadar yüce bir değer olduğu medya kuruluşlarımızca en iyi şekilde görüldü. Darbecilerin işine gelecek hiçbir habere yer vermedi. Tavrını Türkiye'nin geleceği yönünde koydu, sorumlu vatandaşlık anlayışıyla yayınlarınızı sonuna kadar sürdürdünüz. Bu caminin imamı da sela okuyup geldikten sonra şehit edildi. Yabancı basın tabii maalesef herzamanki gibi bilgileri tek taraflı bu Haşhaşi örgütün etkisi altında kalarak aktarmaya devam ediyor. Ne yaparsa yapsınlar, cümle alem, bütün dünya biliyor ki, bu alçakça bir darbe teşebbüsüdür ve büyük Türk Milleti, onun bağrından çıkardığı polis teşkilatı, vatanını, milletini, bayrağını seven gerçek askerleri, subayları gerekli mukavemeti göstermiş ve bu alçak girişimi başarısızlıkla sonuçlandırmıştır. Bu vesile ile asker kılığı içerisindeki bu FETÖ'cu çeteleri, terör elemanlarını askerlerimiz, silahlı kuvvetlerimizle onun asil kurumsal yapısıyla karıştırmamamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir, bugün artık temizlik günüdür. Bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır. Tamamen bu şebekelerin devlet içerisinden temizlenmesi için de ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamaz. İman gücü isyan gücünü yenmiştir. Allah böyle acıları bir daha bu aziz millete yaşatmasın.

DARBEYİ YAKINLARIMIZDAN ÖĞRENDİK
Darbe girişiminin başladığını biz hemen hemen 15 dakika sonra öğrendik. Yakın korumalarımızdan ve vatandaştan öğrendik. Bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi ben de bu kadarını söyleyeyim. Önemli olan şey biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz. Türkiye bir hukuk devleti, intikam ile değil adalet ile hareket edeceğimizi söyledik. Titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış devlete karşı suç işlemiş olanlar bizim hedefimizdir, bunun dışındaki masum vatandaşlarımızın böyle bir muameleye tabi olması sözkonusu değil. Terör örgütünün sözde başı çıkmış bu işe bu millet ne diye sokağa çıktı diyor, bunlar ne yapıyor diyor böyle abuk sabuk hala beyanlarda bulunmaya devam ediyor. Bu işin sürdürülebilir bir yanı york, gereken neyse yapılacak.


Öncelikli konumuz en ufak tereddüt kalmadan bütün noktalarda halkın güvenini huzurunuzu tesis edecek tedbirleri almak, kurumları yeni baştan elden geçirmek, kontrol etmek. Bu olayın yaşanmasında meydana gelen kurumsal veya kişisel zaafiyetler varsa bunlara da bakılacak. Bunları ayaküstü söyleyecek değilim. Bunların muhasebesi yapılıyor. Şu anda acil konumuz milyonda bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, milletin rahat uyumasını sağlamak.

HAİN ÖRGÜT ÇÖKERTİLMİŞTİR
Cumhurbaşkanımız olayın başlangıcını söyledi, biz de söyledik. Önemli olan bizim haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır. Orada yaşanan hataları, zaafiyetleri değil ondan sonraki işler nedir? O işlerin sonucu ortadadır. Hain örgüt çökertilmiştir, milletimiz nefes almıştır.


Bu terör örgütü yaptığı marifetlerle sonuç alamayınca piyasada dedikodular yayıyorlar. Şeker, benzin vs. Bunlar akla ziyan şeylerdir, memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur. Herşey ihtiyaçtan fazlası vardır. Bulanık suda balık avlayanlara sesleniyorum, asla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler, bu da başka bir yanlıştır. Bunlarla ilgili gereken neyse o da yapılacaktır. Fırsatı ganimete çevirmek isteyen soysuzlara da asla fırsat verilmeyecek.

erine acımasızca saldırdılar. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere sesleniyorum. Bundan daha büyük bir delil var mı?

DEVLETİMİZE GÜVENELİM
Devletimize güvenelim meydanları boş bırakmayalım. Tehlike bitmiş değil, uyanık olacağız.

Türk medyası da bu sınavdan başarıyla geçmiştir. Tavrını Türkiye'nn geleceği yönünde ortaya koydu. Milletimiz ve hükümetimiz adına teşekkür ediyorum.

Bu caminin imamı da sela okuyup geldikten sonra şehit edildi.