Sana minnettarız

Fetö’nün uşakları 240 vatan evladını şehit etti. Onlardan biri de İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugayı’nda görevli Uzman Çavuş Halit Mine’ydi. Darbeye katılmadığı için öldürülen Mine, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2016 Güncelleme 20 Temmuz 2016, 00:00
Sana minnettarız

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbeci cuntası 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi kana buladı. İstanbul'daki 66. Mekanize Piyade Tugayı'ndan çıkan vatan hainleri tarafından kullanılan tanklar, milli iradeyi koruyan vatandaşları ezdi. Sivil halka ateş açıp onlarca insanımızı şehit etti. O sırada 66. Mekanize Piyade Tugayı'nda bulunan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine (28), darbeci cuntaya tek başına direndi. Emirlere karşı gelen Mine, kışlanın içinde hainler tarafından şehit edildi. Kahraman uzman çavuşun cenazesi dün memleketi Adana'da sonsuzluğa uğurlandı. Binlerce kişinin omuzlarında taşıdığı vatan evladı alkışlarla ve gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin kardeşi Bülent Mine, tabuta sarılıp "Kalk gidelim ağabey" diye gözyaşı döktü. Acılı kardeşi yakınları güçlükle sakinleştirdi.

YÜREĞİM YANIYOR
Öte yandan Ankara Gölbaşı'nda ki kalleş saldırılarda şehit düşen polis memurları Zeynep Güngör ile Aytekin Kuru için de aynı camide tören düzenlendi. Darbe girişiminin ardından ilk defa yan yana gelen 3 vatan evladının yakınlarının gözyaşları yürekleri dağladı. Göreve başlayalı 10 ay olan şehit polis memuru Zeynep Güngör'ün annesi "Yüreğim yanıyor" diyerek feryat etti. Aynı saldırıda şehit düşen Aytekin Kuru'nun eşi evlatlarına sarılarak teselli buldu. Kuru'nun 14 yaşındaki kızı Görkem Kuru babasının tabutuna sarılarak 'Baba beni bırakma. Ben sensiz ne yapacağım' demesi herkesin yüreklerini dağladı.



BUNLAR ASKER OLAMAZ
Şehitlerin cenaze törenine katılan 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş darbecilere tepki gösterdi. Erbaş daha sonra şehit ailelerinin yanlarına gidip her birine teker teker başsağlığı diledi. "Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" dedi.