Başbakan Yıldırım parti liderleri ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından MHP Genel Başkan'ı Devlet Bahçeli'yle de görüştü. Liderler; görüşmelerin ardından ortak açıklamalarda bulunarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 19 Temmuz 2016, 15:17
Başbakan Yıldırım parti liderleri ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, saat 09.58'de Yıldırım ile yüz yüze görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geldi. Devam eden görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun birlikte açıklama yaptı.

BAŞBAKAN YILDIRIM KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Endişelerimi Sayın Başbakan'a aktardım. Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak açıklamada, "Birtakım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda hassasiyetimiz had safhadadır ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bundan böyle de görevlerini yaparken, bu gibi hukuk dışında hareket edenler olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konacak, yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gereğini yapacak. Hiç kimse fiziki şiddetle karşılık vermek, intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez." diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ
Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki lider, ortak açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı ortak açıklamada, "Bundan sonra yapacak işimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye'de artık gerek bölücü terör gerek darbe girişimleri halkın gündemini işgal etmekten çıkarılacak." dedi.

'İKTİDARIN YANINDA OLACAĞIZ'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu konuyla ilgili siyasi iktidarın alabileceği, darbenin bütün unsurlarını ortadan kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkan tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Mecliste temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakanımıza bir kez daha ifade ettik." diye konuştu.