Son moda özür!

Moda Kitap’ın ‘Fenerbahçe değiliz şike yapalım’ tweeti taraftarı ayaklandırdı. Kitabevinin sahibi, ‘Bu denli fanatizmi tahmin etmedik, özür bekleniyorsa onu da diliyoruz’ dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2016 Güncelleme 09 Temmuz 2016, 00:00
Son moda özür!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy Osmanağa'da ikinci el kitaplar satan Moda Kitap'a ait Twitter hesabından atılan Fenerbahçe'ye şike göndermesinin yapıldığı tweet olay yarattı. Moda Kitap, Ramazan Bayramı nedeniyle takipçilerine ücretsiz kitap dağıtacağını duyurdu. Butik kitabevinin, duyurusuna ilişkin attığı tweeti alıntılayan bir takipçisi, "RT ettim ama inşallah şike yoktur" diye yazdı.

TARAFTARLAR ÇILDIRDI
Moda Kitap da, kamuoyunda '3 Temmuz operasyonu' olarak bilinen ve odağında Fenerbahçe'nin olduğu 'şike operasyonu' göndermesine "Fenerbahçe değiliz" cevabını verdi. Bu tweeti Fenerbahçeli taraftarları çileden çıkardı. Moda Kitap'a yönelik yapılan eleştiriler linç boyutlarına ulaşınca kitabevi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

TEPKİLERE DAYANAMADI
Tweet'in espri olduğunu belirten kitabevinden yapılan açıklamada, "Şaka olduğu açık olan yoruma gösterilen tepki endişe verici bir boyuta gelmiştir. Bu nedenle ilgili yasal merciler (Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Savcılık) bilgilendirilmiş, konu ivedilikle incelemeye alınmıştır" denildi. Kitabevi, gelen tepkiler nedeniyle sahaf olarak faaliyet gösteren dükkanın "geçici bir süre kapalı olacağını" duyurdu. Kitabevinin sahibi Hakan Tunç da, özür diledi.

'BÖYLE OLACAĞINI TAHMİN ETMEDİM'
Moda Kitap'ın sahibi Hakan Tunç, kendini şöyle savundu: "Olayların bu raddeye geleceğini bilseydim bu tweeti atmazdım. Fanatizmin bu denli olabileceğini tahmin edemezdim. Paylaşımlara bakınca faşizm dedikleri şeyle fanatizmin aynı olduğunu görüyorum."

TWİTTER
● Milyonlarca insanın tutkusuna hakaret edersen o aşağılık dilini kesip eline verirler.
● Hem vatan haini hem Fenerbahçe düşmanı...
● İlla başınıza mı yıkalım?
● Sende ögreneceksin. FENERBAHÇE ile kimse başa çıkamaz...
● Sonuç olarak #modakitap 'özür' dilemeli. Sizler de üzücü olaylara sebebiyet vermemek için 'sakin' olmalısınız lütfen...
● Basit bir espriyi büyütüp bir kitapçıyı hedef gösteriyorlar.
● Aptallığın resmi çizilebilse başrolde muhakkak holiganlar olurdu.