İşte DAEŞ

DAEŞ, Bangladeş’te 22 kişiyi katletti. Teröristlerin ülkenin tanınmış siyasetçiler ve işadamlarının çocukları olduğu belirlendi. ABD ve Avrupa’da şirketleri olan 21 dolar milyarderinin çocuklarının da şu anda DAEŞ militanı olduğu tespit edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 02:58
İşte DAEŞ

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü DAEŞ, birbiri ardına kanlı saldırılar yaptı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen kalleş saldırının arkasından da DAEŞ çıktı. DAEŞ'in son hedefi ise Bangladeş'in başkenti Dakka'ydı. Teröristler bir kafeyi taradı. Çoğu İtalyan olan 22 turistin ölümüne yol açtı. Saldırı kadar teröristlerin kimliği de şok etkisi yarattı. Çünkü baskını yapan 4 teröristin ülkenin en iyi okullarında okuduğu ve zengin ailelerin çocukları olduğu ortaya çıktı.

2'Sİ FELLUCE'DE HAYATINI KAYBETMİŞ
Ancak DAEŞ'in içindeki zenginler bununla sınırlı kalmadı. ABD ve Avrupa'da şirketleri olan 21 zengin işadamının çocuklarının şu anda DAEŞ militanı olduğu anlaşıldı. Bazılarının macera aramak için DAEŞ'le bağlantıya geçtiği, diğerlerinin ise DAEŞ'e inanarak terörist olduğu saptandı. İşadamlarının adı gizli tutulurken, 21 teröristten 2'sinin geçen yıl Felluce'de öldüğü açıklandı. Fransa'da yaşayan bir işadamının oğlunun da düğün töreninden sadece 12 gün sonra DAEŞ'e katıldığı kayıtlarla kanıtlandı.

ÜLKENİN EN İYİ OKULUNDA OKUDU
Bangladeş'teki saldırganlardan birinin 18 yaşındaki Saameh Mubaşer olduğu ortaya çıktı. Mubaşer'in babası Dakka'da yabancı bir şirketin yöneticisi olan Meer Hayet Kabir'di. Dakka'daki en iyi özel okulda okuyan Mubaşer, 29 Şubat'ta evden çıktı ancak bir daha geri dönmedi. New York Times'a konuşan baba Kabir Mubaşer ise "Tüm dünyadan oğlum adına özür dilemem gerekiyor" dedi.



Bosna asıllı Avusturya vatandaşı Samra Kesinovic de (17) kardeşiyle birlikte DAEŞ 'e katılmıştı. Samra'nın ailesinin de Avusturya'nın zengin ailelerinden biri olduğu öğrenilmişti. Kardeşlerin, DAEŞ 'ten kaçmak isterken öldürüldüğü kaydedildi.