Bu nasıl şaka!

Seri katil Atalay Filiz’in sahte facebook hesabından üniversiteli bir gence tehdit mesajı gitti. Panik yaşayan üniversiteli, şikayetçi oldu Mesajı gönderen kişi, şaka yapmak isteyen arkadaşı çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 00:58
Bu nasıl şaka!

İÇİNDEKİLER

2013'te Ankara'da çocukluk arkadaşı Göktuğ Demirarslan ile kız arkadaşı Elena Radchikova'yı, 27 Mayıs 2016'da ise İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldüren ve 17 gün sonra İzmir'de yakalanarak tutuklanan Atalay Filiz korkusu iki yakın arkadaşı karakolluk etti. Atalay Filiz yakalandıktan sonra sosyal medyada adına çok sayıda sahte profil ve hesap açılmıştı. İddialara göre; İstanbul'da yaşayan üniversite öğrencisi A.T. bu sahte hesaplardan birinden ölüm tehdidi aldı. "Listenin en üst sıralarındasın. Çıkınca öldüreceğim" yazılı mesajı alan A.T., mesajın Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan Filiz'in yönlendirmesi ile kendisine ulaştırıldığını düşündü. A.T. büyük panik yaşadı. Ancak tehdit mesajlarının yazıldığı hesap sahte, hesap sahibi ise tehdit edilen üniversite öğrencisinin yakın arkadaşı T.M. çıktı. A.T.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğunu ve şikayetçi olacağını ortak arkadaşları aracılığıyla öğrenen ve bilgisayarının IP adresinden yakalanacağını düşünen T.M., hemen A.T.'yi arayarak olayın aslını anlattı. T.M.'nin arkadaşını tedirgin etmek amacıyla bu oyunu kurguladığı ortaya çıktı. A.T. durumu öğrenince şikayetinden vazgeçti. Sahte hesap kapatıldı. Atalay Filiz ile ilgili sosyal medyada açılan sahte hesapların incelemeye alındığı da belirtildi.

OLGA HALA FRANSA 'DA!
Atalay Filiz'in, 2011'de Fransa'da kaybolan kız arkadaşı Olga Seregina'yı da öldürdüğü iddia edildi. İstanbul polisi Filiz ile ilgili bilgileri Fransız Polisi'ne aktarmıştı. İfadesinde "Olga'nın kaybolmasıyla ilgim yok" diyen Atalay Filiz'in kayıp kız arkadaşı Olga Seregina'nın 31 Ağustos 2011 tarihinde Paris'e gittiği belirlenmişti. Fransız polisi, Olga'nın hala Fransa'da olduğunu iddia etti. Soruşturmanın her iki ülkede devam edeceğine dikkat çekildi.

EMİR SOMER