Tek kol alarmı

Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırı ABD’lileri harekete geçirdi. CIA, 140 teröristle irtibat kurduğu tespit edilen ‘Tek kollu’ Ahmet Çatayev’in ABD’yi hedef alacağını duyurdu. Ülke çapında askerler havalimanlarına indi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2016 Güncelleme 04 Temmuz 2016, 00:47
Tek kol alarmı

İÇİNDEKİLER

DAEŞ, Türkiye'ye saldırdı. Atatürk Havalimanı'nı kana buladı. Saldırıyla ilgili en kapsamlı bilgiler ise ABD'den geldi. Saldırı günü için Türkiye'deki vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı yapan ABD, ertesi gün düzenleyeceği resmi törenlerini ise patlamalardan birkaç saat önce iptal etti. Saldırının yapıldığı saat diliminde havalimanında neredeyse hiç ABD'li yolcu olmaması ise dikkat çekti. ABD Temsilciler Meclisi Ülke Güvenliği Komitesi Başkanı Michael McCaul, İstanbul'daki saldırıyı DAEŞ'li terörist Ahmet Çatayev'in organize ettiğini açıkladı. Avusturya pasaportu taşıyan Çatayev'in yıllardır ABD tarafından izlendiği, daha önce tutuklandığı Gürcistan, Bulgaristan, İsveç ve Ukrayna'da ise serbest bırakıldığı anlaşıldı. ABD'li yetkililer Batı ülkelerine düzenlenecek saldırılardan sorumlu olarak atanan Çatayev'in, Türkiye ile birlikte ABD'yi hedef aldığını ve 4 Temmuz'da ABD Bağımsız Günü kutlamalarını kana bulayacak bir saldırı hazırlığı içinde olduğunu açıkladı. Çatayev'in dünya üzerinde 140 terörist ile doğrudan temas kurabildiğini ve alınan istihbarata göre sıradaki hedefin ABD olduğunu belirten yetkililer, ülke çapında güvenlik önlemlerinin arttığını açıkladı.

BURASI NEW YORK



BURASI LOS ANGELES




43 MİLYON KİŞİ SEYAHATE ÇIKTI
DAEŞ ile en iyi istihbarat bilgilerini sağlayan ABD merkezli SITE İstihbarat Grubu ise DAEŞ yanlısı bir Twitter hesabından elde ettiği bilgiye dayanarak, ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilinde büyük bir saldırı olacağını iddia etti. Yetkililer ABD'de bu yıl yaklaşık 43 milyon ABD'linin ülke içinde uçakla seyahat edeceğini duyururken en önemli havalimanlarında askerlerin olduğu görüldü. Yetkililer Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası San Diego Uluslararası, Chicago O'Hare, San Francisco Uluslararası, Los Angeles Uluslararası, New York JFK, Miami Dade County ve Washington Dulles havalimanlarına komando güçlerinin yerleştirildiğini duyurdu.