10 bin kişi uğurladı

Havalimanında hayatı pahasına canlı bombayı vuran Umut Sakaroğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı... Hatay’daki törene 10 bin kişi katıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 00:00
10 bin kişi uğurladı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısında canlı bombayı vurarak daha fazla can kaybının yaşanmasına engel olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu'nu memleketi Hatay'da 10 bin kişi uğurladı. Saldırı sırasında büyük bir kahramanlık örneği gösterip teröristlerden birini vuran, ancak teröristin üzerindeki bombayı patlatmasıyla şehit olan 31 yaşındaki Sakaroğlu'nun cenazesi Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Oğlunun cenazesi başında Arapça ağıtlar yakan anne Zekiye Sakaroğlu, "Ben sensiz ne yaparım kalbim. Sen benim canımsın oğlum. Gittin canımı da beraberinde götürdün. Anneni de yanına al oğlum" diyerek gözyaşı döktü. Sakaroğlu'nun babası Gazal Sakaroğlu da güçlükle ayakta durdu. Umut Sakaroğlu sosyal medyada da unutulmadı. Binlerce kişi Umut Sakaroğlu'na teşekkür etti:

Teşekkürler sana Umut Sakaroğlu.
Birçok canı kurtaran kahraman Umut. Mekanın cennet olsun.
140 karakter senin yaptıklarını anlatmaya yetmez. Çok büyük biriydin.
Bu ülke senin gibiler sayesinde ayakta kalacak.


Anne Zekiye Sakaroğlu, saatlerce gözyaşı döktü. Sakinleştirici iğneyle cenazeye katılan anneyi teselli etmek için Hataylılar birbiriyle yarıştı.