En acı anons

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hain saldırı Türkiye’nin yüreğini yaktı. Yakınlarından haber alamayanlar Adli Tıp Kurumu’na aktı. Yarım saatte bir yapılan anonslarla ölenlerin isimleri açıklandı. Umudun acıya dönüştüğü an kelimeler kifayetsiz kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2016 Güncelleme 30 Haziran 2016, 00:45
En acı anons

İÇİNDEKİLER

Türkiye, önceki akşam yaşanan terör saldırısıyla sarsıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırıda 10'u yabancı 42 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği 239 yaralıdan 109'unun taburcu olduğunu, 130 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Saldırının şokuyla Atatürk Havalimanı'na koşan vatandaşlar ise yakınlarını bulamayınca kahroldu.

GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde acı bekleyiş yaşandı. Burada gözlerden yaş, yüreklerden umut eksik olmadı. Ancak tüm umutlar, yarım saatte bir yapılan anonslarla tükendi. Ölen yakınlarının isimlerini duyanlar yere yığılıp kaldı. Acı ortaktı... Her anonsun ardından tüm vatandaşlar birbirlerine sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Kimi evladını, kimi anne-babasını, kimi eşini 'belki yaşıyordur' ümidiyle beklemeye devam etti. Bu bekleyiş acı gerçeği değiştirmedi. Dün öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'nda işlemleri tamamlanan ve kimlikleri tespit edilen 24 cenaze ailelerine teslim edildi. Cenaze araçlarının çıkışı sırasında ölenlerin yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Dillerden teröre lanet, hayatını kaybedenlere ise rahmet duaları eksik olmadı.

KARA LİSTE
Çağlayan Çöl
Mustafa Bıyıklı
Erol Eskisoy
Sıddık Turgan
Ferhat Akkaya
Ertan An
Ali Zülfikar Yorulmaz
Serkan Türk
Göksel Kurnaz
Özgül İğde
Mahmut Mert
Sıdık Peçenek
Umut Sakaroğlu
Hüseyin Tunç
Ercan Sebat
Ethem Uzunsoy
Tevfik Yusuf Haznadaroğlu
Mahmut Çizmecioğlu
Adem Kurt
Habibullah Sefer
Murat Güllüce
Abdurrahman Abdullah İbedullah
Muhammed Eymen Demirci
Gülşen Bahadır
Fathı Bayoudh
Mukhiddinov Samat
Salar Davudi Kohnehshahrı
Taher Misfir Almalki
Nısreen Hashem Shammad
Vafika Ali Bilal
Larysa Tsybaklova
Kerime Amiri
Meryem Amiri
Zehra Amiri
Hüda Amiri
Abdulhekim Bugda
Mustafa Hüsham Saeed
Merve Yiğit

ALO 184'Ü ARAYIN: Terör saldırısında yaralananların ismi ve hangi hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin '184' numaralı hattından ulaşılabiliyor.

YARALI YAKINLARI BİRBİRİNE GİRDİ
Terör saldırısının yaraları sarılmaya çalışırken, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde şaşırtan bir kavga yaşandı. Hastane önündeki bekleyen yaralı yakınları bilinmeyen bir nedenle birbirine girdi. Vatandaşların sinirlerinin gergin olmasının da etkisiyle yaşanan kavga kısa sürede büyüdü. Yola taşan kavgayı ayırmak için polis devreye girdi. Yaklaşık 10 dakika süren kavga polisin yoğun çabası sonucu bitirildi.

VALİZLER SAHİPSİZ KALDI
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının ardından, yolcuların valizleri ortada kaldı. Ölen, yaralanan ve valizlerini bırakarak kaçan yolcuların eşyaları görevliler tarafından toplandı. TAV yetkilileri tarafından terminalin çeşitli yerlerinde bırakılan yüzlerce valiz önce X-Ray'den geçirildi. Valizler daha sonra yetkililer tarafından özel bir odaya konularak, koruma altına alındı.