Olga’dan sinyal var

Atalay Filiz, 3 cinayet işledi. Sevgilisi Olga’yı da öldürmüş olabilirdi. 2011’den beri kayıp olan genç kızın Rus Facebook’u olarak bilinen vk.com’daki hesabına ise önceki gün giriş yapıldı. Bilişim polisi, hesabın açıldığı bilgisayarı aramaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 01:10
Olga’dan sinyal var

İÇİNDEKİLER

Seri katil Atalay Filiz, 3 yıl önce Ankara'da yakın arkadaşı Göktuğ Demirarslan (24) ile Elena Radchikova'yı (26) katletti. Ardından sırra kadem basıp İstanbul'a gitti. Burada kimliğini öğrenen Fatma Kayıkçı'yı da (40) öldürüp İzmir'de gizlendi. 3 yıl süren bu kaçış, 13 Haziran'da İzmir'de sona erdi. Cani, İzmir'de yakalanıp İstanbul'a getirildi. 3 cinayeti de itiraf etti. Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Ancak Filiz'le ilgili cinayet serisi bitmemişti. Filiz'in 2011'den beri kayıp olan Rus sevgilisi Olga Seregina'yı da öldürmüş olabileceği ihtimali üzerine güvenlik birimleri harekete geçti. Olga ile Atalay Fransa'da tanıştığı için Fransız polisi de devreye girdi. İşte Olga ile ilgili ilk sinyal Rus Facebook'u olarak bilinen vk.com'daki internet sayfasından geldi. Seregina'nın vk.com'daki internet sayfasına son giriş yaptığı tarih 12 Aralık 2011 olarak görünüyordu. Ancak son 4 günde Seregina'nın sayfasına 3 kez giriş yapıldı.

ART ARDA HESABI KULLANDI
Seregina, 5 yıl aradan sonra ilk kez 19 Haziran'da Türkiye saati ile 06.14'te online oldu. Sayfaya ikinci giriş önceki akşam saat 22.22'de, son giriş ise dün sabah 04.01'de gerçekleşti. Bu gelişmeden sonra Siber Suçlarla Mücadele Polisi hemen harekete geçti. Ekipler, hesabın hangi bilgisayardan açıldığına dair araştırmalarını genişletti. Ekipler bilgisayarın IP adresini tespit etmek için dört bir koldan araştırmasını derinleştirdi. Bu konuda Fransız polisinden de gerekli bilgiler istendi. Atalay'ın öldürdüğü iddia edilen Olga Seregina'yla ilgili dosya ise yeniden açıldı. İddiaya göre; Olga, Eylül 2011'de veya Aralık 2011'de kayboldu. İstanbul polisi bu süreyle ilgili olarak Fransa polisine bilgi yolladı. Fransa polisi bu 4 ayı incelemeye aldı. Bu kapsamda Olga'nın arkadaşlarının ve yakınlarının ifadesine başvurulacağı açıklandı. Son olarak Olga'nın 17 Aralık 2011'de kapanan cep telefonu sinyallerinden hareketle kamera görüntülerinin taranacağı kaydedildi. Olga'nın Eylül 2011'de kaybolduğu iddiası netlik kazanırsa, o yıl 3-9 Eylül'de Paris'te olan Filiz tarafından öldürülmüş olma ihtimali güçlenecek.



Olga ve Atalay, Paris'te tanışıp aşk yaşamıştı. Olga 2011'de ortadan kayboldu. Atalay ise kendisine Olga'yla ilgili sorular soran arkadaşları Göktuğ ve Elena'yı öldürdü. Olga'dan ise bir daha haber alınamadı.