Şaşırmadık

Alman Meclisi’nde sözde Ermeni soykırımı için ‘Evet’ diyen 11 Türk görünümlü vekilden Aydan Özoğuz, “Biz Türk değil, Alman vekiliz” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2016 Güncelleme 09 Haziran 2016, 00:49
Şaşırmadık

İÇİNDEKİLER

Türk olduklarını iddia ederek gurbetçilerimizin oyuyla Alman Federal Meclisi'ne milletvekili olarak giren Cem Özdemir, Mahmut Özdemir, Aydan Özoğuz, Metin Hakverdi, Cansel Kızıltepe, Gülistan Yüksel, Ekin Deligöz, Özcan Mutlu, Sevim Dağdelen, Azize Tank ve Cemile Yusuf, 'utanmadan' sokağa çıkacaklarını açıkladı.

CEM ÖZDEMİR ADLI ŞAHIS!
Sözde Ermeni soykırımı için "Evet" diyen 11 vekilden Aydan Özoğuz, dün Türk olmadığını Alman medyasına bir kez daha söyledi. Aydan Özoğuz, "Almanya'daki Türkleri Türk oldukları için değil, Almanya'da yaşadıkları için temsil ediyoruz. Bunu anlatamamamız garip. Biz Alman vekilleriz, Türk vekilleri değiliz. Burada Türkiye politikası yapmıyoruz. Türkiye'yi de temsil etmemiz beklenmemeli, bu doğru bir beklenti değil. Biz Almanya için çalışıyoruz" dedi. Türk isimleri taşıyan diğer 10 Alman vekil de, sosyal medyadan Aydan Özoğuz'a destek verdi. Aslında bu durum pek yadırganmadı. Çünkü Cem Özdemir adlı şahıs, Doğu ve Güneydoğu illerimizi ziyaret edip, PKK şakşakçılığı yaptı. Gittiği ülkelerde Türkiye'yi şikayet etti. Bununla da kalmayan Özdemir, Türkiye düşmanlarıyla toplantılar yaptı. Ruh ikizi Claudia Roth ile teröristleri öven Cem Özdemir, geçmişte, "1915 olayları, Türkiye ve Ermenistan dışındaki meclislerin işi değil. Bu çok saçma" demişti. İpini tutanların emri doğrultusunda fikir değiştiren Cem Özdemir'in, oylamanın yapıldığı gece evinde bir kutlama partisi verdiği de iddia edildi.


*Unhöflich: Terbiyesiz