İnterpol kıskandı!

Urla’da üs kurup, milyonlarca dolar vurgun yapan Çinli ve Tayvanlı çete çökertildi. Türk polisinin yaptığı başarılı operasyon, uluslararası polis teşkilatı İnterpol’ü bile kıskandırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2016 Güncelleme 04 Haziran 2016, 00:00
İnterpol kıskandı!

İÇİNDEKİLER

Türk polisinin başarısı, uluslararası polis teşkilatı İnterpol'e parmak ısırttı! İzmir'in Urla ilçesinde üs kurarak binlerce kişiyi tuzağına düşürüp milyonlarca dolar kazanç sağlayan Çinli ve Tayvanlı dolandırıcılık çetesi, İnterpolü bile hayran bırakan bir operasyonla çökertildi. Urla'da lüks villalar kiralayan 82 kişilik çete, Çinli ve Tayvanlı vatandaşları arayıp kendilerini posta görevlisi olarak tanıttı. Vergi borcu olduğunu ve ödemesi gerektiğini söyledi. Tuzağa düşmeyen bazı Tayvanlı ve Çinli vatandaşlar, telefonla kendini polis olarak tanıtan başka şebeke üyelerine aktarıldı. Bu sayede binlerce kişi şebekenin yalanına inanarak paralarını kaptırdı.

PARALAR AKTARILDI
Şebeke, bu şekilde kısa sürede milyonlarca dolar kazandı. Deşifre olmamak için paraları yabancı hesaplara havale etti. Çete, Türkiye'de de kart kopyalayarak insanları tuzağına düşürmeyi planlıyordu. Bir ATM'ye kopyalama cihazı yerleştiren dolandırıcıların çabası, polisin durumu fark etmesiyle boşa çıktı.


Evlerde, kredi kartı okuma ve kopyalama aparatları, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, modem cihazları ele geçirildi.

İHA'LARLA TAKİP EDİLDİ
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çetenin üssünü tespit etti. Kaldıkları villaları havadan İHA'larla takibe aldı. Operasyonun düğmesine basan 50 kişilik polis ekibi, villalara baskın düzenledi. 82 kişi yakalandığı villalarda yerli ve yabancı onlarca SIM kartı, bilgisayarlar ve 7 bin kişinin kimlik bilgileri ele geçirildi.