Katille 2 gün

Seri katil Atalay Filiz rotasını İzmir’e çevirdi. İnternetten bulduğu bir üniversiteli ile 2 gün aynı evde kaldı. Kendisini Trabzonlu ‘Ömer’ diye tanıttı. Gerçeği öğrenen genç büyük bir şok yaşadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2016 Güncelleme 03 Haziran 2016, 02:06
Katille 2 gün

İÇİNDEKİLER

İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in izi, İzmir'de ortaya çıktı. 29 Mayıs'ta Harem Otogarı'ndan otobüsle İzmir'e giden Filiz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bulunduğu ve öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Buca ilçesinde bir marketten alışveriş yaptı. Elinde biri küçük üç valiz bulunan zanlı, daha sonra bir internet kafeye gitti. Valizlerini dışarıda bırakan Filiz, kafenin güvenli olduğunu görünce valizlerini alıp, bir bilgisayara oturdu. Görgü tanıkları, zanlının saçında boya olduğunu öne sürdü. İnternet kafeye ilk girdiğinde içerde güvenlik kamerası olup olmadığını da kontrol eden Filiz'in 4 saat boyunca internette ev arkadaşı arayan gençlerin ilanlarına baktığı belirlendi. Zanlının yakalanmamak için otel ve pansiyon yerine öğrenci evlerine yöneldiği öğrenildi.

VALİZLERİ ÇOK AĞIRDI
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre seri katil, internet kafede kaldığı sürece küçük kâğıtlara not aldı. Kendi hakkında gazetelerde çıkan haberlere de göz attı. İşini bitirdikten sonra notlarını topladı. Kasaya 50 lira uzattı. 42.5 TL para üstünü alıp uzaklaştı. İnternet kafenin sahibi, olay gününü anlattı: "Dükkana girip 'Açık mısınız?' diye sordu. Ben öğrenci ya da asker sandım. Valizlerini dışarı bıraktı. Sık sık arkasını dönüp baktı, birisi valizlerini almasın diye... İçeriye girince kameraları, etrafı kontrol etti. Ama ben şüphelenmedim." Diğer görgü tanıkları ise valizlerin çok ağır olduğunu belirtip, "İçinde ceset bile olabileceğinden şüphelendik" dediler.

BODRUM'DA İŞ BAKACAKMIŞ!
Filiz, iddiaya göre satın aldığı kontörlü hattan, ilan veren 20-25 kişiyi aradı. En sonunda ev pazarlığı yaptığı C. isimli üniversite öğrencisi ile anlaştı. C. ile 2 gün aynı evde kalan Filiz'in, adını 'Ömer' olarak söylediği, kendini Trabzonlu olarak tanıttığı, Bodrum'a iş bulmaya gideceğini ve iş bulamazsa tekrar gelip evde kalabileceğini söylediği öğrenildi. Seri katilin, öğrenci C'ye ait evde iki gün kaldıktan sonra ayrıldığı ortaya çıktı. Türkiye'yi şoka uğratan seri katili yakalamak için polis 50 kişilik özel ekip görevlendirdi. İzmir polisi de Yunan adalarına kaçma ihtimalini göz önüne alarak kaçak geçişlerin yoğun olarak yapıldığı Çeşme ve Gümüldür'de de önlem aldı.
Ceyhan TORLAK

SANDIKTAN DEXTER ÇIKTI
Atalay Filiz'in İstanbul Hadımköy'deki bir lojistik firmasında depo kiraladığı ortaya çıktı. Polis depoyu bastı. Filiz'e ait ahşap sandıktan polisiye romanlar ve cinayet içerikli filmler çıktı. CD'lerden dikkat çekici olanları ise ünlü Dexter dizisinin serisi oldu. ABD yapımı olan dizide Miami Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan ve seri katil olarak gizli bir hayat sürdüren Dexter Morgan karakteri yer alıyor.
Emir SOMER - Barış SÖZAL -Ufuk KURT



'ONU DA ÖLDÜRDÜ'
Seri katilin kayıp sevgilisi Olga'nın Rusya'da yaşayan çocukluk arkadaşı Yuliya Gordiyenko, ikili arasında yaşananları anlattı. Gordiyenko, şunları söyledi: "Olga, Atalay'la Paris'te tanıştı. 1 yıl boyunca sevgili oldular. Olga, Atalay'ın kendisini saplantı haline getirdiğini anlattı. 2011 yılında da kayboldu. Daha önce şüpheleniyordum. Şimdi Olga'yı Atalay'ın öldürdüğünden artık eminim."
Mesut ALTUN - ZEYNEL YAMAN -AHMET ALTINDİŞ

ADIM ADIM TAKİPTELER
Ankara'da arkadaşı Göktuğ Demirarslan ile Elena Ratchikova'yı öldüren Atalay Filiz'in, Olga Seregina'nın kayıp olduğu 4 Nisan 2012 tarihinde yurt dışında olduğu ortaya çıktı. Portekiz İnterpol'ü ise Filiz'in 27 Ocak - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında Lizbon'da kalırken annesinin ve kız kardeşinin de yanına geldiğini tespit etti.
Erkam ÇOBAN

'HEP GÜLÜYORDU'
Atalay Filiz'in öldürdüğü Fatma Kayıkçı'nın eşi Gani Kayıkçı'nın garsonu A.A, seri katili anlattı: "Tuzla dışına hiç çıkmazdı. Kimseyle de pek fazla konuşmazdı. Yüzü sürekli gülüyordu. Çok düzgün davranışları vardı."

'OĞLUMUZU CANAVAR GİBİ GÖSTERDİLER'
Filiz Ailesi'nin avukatı Onurcan Enginsu şu açıklamayı yaptı: "Filiz Ailesi, şefkatle büyüttükleri oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Birçok iddia doğru değil. 3.5 yıldır ailesiyle 'hiçbir şekilde' iletişime geçmedi. Özellikle baba İlhan Bey, çok etkilendi. Atalay, okul yıllığında canavar gibi sunuldu."
Uğur YILDIRIM

BABAYA 5 SAATLİK SORGU

Atalay Filiz'in babası eski savaş pilotu İlhan Filiz, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alındı. 5 saat süren sorguda Filiz'in "Oğlumla uzun süredir görüşmüyorum. Durumundan ben de haberdar değilim" dediği öğrenildi.

Atalay Filiz'in psikopatlıklarını önce hayvanlar üzerinde denediği ortaya çıktı. Seri katili tanıyanlar, bir süre besleyip kendisine alıştırdığı kedilere zarar verdiğini hatta öldürdüğünü söyledi.

SERİN KANLI BİRİ
Bir dönem Atalay Filiz'le aynı evde kalan arkadaşı E.K, katil zanlısının çok sakin olduğunu ve pek konuşmadığını belirtti. Hatta "Selamlaşmıyorduk bile" dedi. Filiz'i tanıyan birçok kişi de seri katil için benzer şeyler söyledi.