Terörle mücadelede yeni konsept

Terörle mücadelede artık konsept değişiyor. Terör örgütüne karşı önleyici vuruş stratejisine geçiliyor. Örgütün toplandığı, saldırı planlarının yapıldığı kamplar vurulacak. Böylece PKK kırsalda çökertilecek.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 09:24
Terörle mücadelede yeni konsept

İÇİNDEKİLER




Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan 65'nci hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısında terörle mücadele konusunda önemli kararlar alındı. Artık PKK'ya karşı mücadelede yeni konsept hayata geçiyor..

Terör örgütü şehirlere yığınak yaparak ayaklanma başlatmak istedi, ancak güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde amacına ulaşamadı. Şehirler bir bir temizlenirken terör örgütü büyük yara aldı.


Kırsalda saldırı hazırlığı yapan teröristleri engellemeye dönük operasyonlar, terörle mücadelede yeni konseptin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu kapsamda şehirlerden kaçan PKK'lıların kırsalda toplanmasına karşı önleyici vuruş stratejisi hayata geçiriliyor. .

Hedef ise, kırsaldaki eylem hazırlıklarının yapıldığı toplanma alanları ve kampları yok etmek, böylece yeni terör eylemlerini daha planlanamadan engellemek..


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehirlerden sonra kırsalı da temizleyeceğiz" sözleri ile yeni sürecin sinyalini vermişti. Süreçte kırsalda yer alan PKK'nın terör yuvaları tek tek tespit edildi. Terör barınakları şok operasyonlarla imha edilecek..


Terörle mücadelenin yoğun olarak sürdürüldüğü şehirlerde oluşturulan 208 geçici polis noktası kalıcı hale getiriliyor.

Bir yıl içinde tamamlanacak polis noktaları sayesinde teröristlerin şehir merkezlerine sızmaları engellenecek, güvenlik noktaları riskli şehirlerde mahallelere de kurulacak..


Teröristler şehir merkezleri ve kırsaldan temizlendikten sonra da yeni döneme geçilecek, inşaa dönemi kapsamında halkın sorunları çözülecek, bölgenin yaraları sarılacak..