Doktor bu ne!

Zeynep bebek dünyaya gözünü acılarla açtı. Ailesinin iddiasına göre doktor hatası yüzünden kolu kangren olan talihsiz bebek, artık bu halde!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 00:00
Doktor bu ne!

İÇİNDEKİLER

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan Derya ve Ümit Seniz çifti, 6.5 aylık olan kızları Zeynep Sare'nin doktor hatası yüzünden sol kolunun anne karnında kangren olduğunu iddia etti. 6 yıllık evli Derya ve Ümit Seniz çiftinin evlat sevinci acıya dönüştü. İlk çocuğuna hamile kalan Derya Seniz, ilçedeki özel bir hastanede görevli doğum uzmanı Dr. L.U.'ya sürekli kontrole gitti. Seniz, geçen yıl Kasım ayında hamileliğinin 36'ıncı haftasında bebeğinin fazla hareket etmediğinden şüphelenerek doktora gitti.

ANNE DURUMDAN ŞÜPHELENDİ
İddiaya göre Dr. L.U., Seniz'e çeşitli testler yapıp bir sorunun olmadığını söyleyerek 10 gün sonra kontrole gelmesini istedi. Ancak Derya Seniz şüphelenip, 7 gün sonra tekrar aynı doktora gitti. Yapılan testler sonucunda genç kadın sezaryenle, şu an 6.5 aylık olan kızı Zeynep Sare Seniz'i dünyaya getirdi. Görevli hemşireler bebeği anneye verdiklerinde Seniz çifti büyük şok yaşadı. Bebeğinin sol kolunda yara, tırnakları ve kolunda morluklar olduğunu fark etti. Doğumu yaptıran Dr. L.U. çifte bebeğin sol kol kaslarında biraz sertlik olduğunu, panik yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. N.E. ise bebeği başka bir hastaneye sevk edip hastaneden ayrıldı. Çift gittikleri hastanede Zeynep Sare'nin kangren olduğunu öğrendi. Bebeğin sol kolu omuz hizasından kesildi. Çift, doktorların ihmalinin olduğunu iddia ederek savcılığa ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.