Hayata tahliye

Bahçelievler’de bir inşaat nedeniyle yandaki binanın temeli kaydı. Dairelerde yaşayanlar tahliye edildi. 1 saat sonra da bina çöktü. Faciadan kılpayı dönüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2016 Güncelleme 22 Mayıs 2016, 00:00
Hayata tahliye

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bahçelievler'de yürekler ağza geldi! Dün Kocasinan Nurlu Sokak'taki bir inşaat nedeniyle yanındaki binanın temeli kaydı. Vakit kaybedilmeden binada yaşayanlar tahliye edildi. Yaklaşık 1 saat sonra da kendiliğinden büyük bir gürültüyle çöktü. Evleri yerle bir olan vatandaşlar sinir krizi geçirirken, binadan geriye ise enkazı kaldı. Binada evi bulunan vatandaşlar komşuları tarafından güçlükle teselli edildi. Evi yıkılan bir vatandaş, "Yan tarafta bir çalışma vardı, çalışma nedeniyle binamız çöktü. Biz mağdur durumdayız. Şikayetçiyiz. Şuan burada dışarıdayız. 7 katlı binaydı" dedi. Diğer bir kişi ise binadan sesler geldiğini ve önce yan yattığını belirterek, "Sabah yatıyorduk. Sesler gelmeye başlayınca aşağıya indik. Bina yan yatmaya başladı. Tekrar yukarı çıktım, düşüyordu hissediyordum. Bina dökülmeye başladı. Bu kadar insan mağdur oldu. Adamı kovaladım, kaçtı gitti" diye konuştu.

'OPERATÖR ANLAMIŞ'
Kepçe operatörünün durumu anladığını iddia eden bir genç ise, "Kepçe operatörü kepçeyi vurunca anlamış birşeyler olduğunu ona göre uyarmışlar. 14 tane daire var, birden yıkılmaya başlasaydı, içinde insanlar olsaydı ne olacaktı" şeklinde konuştu.