Can Dündar davasında provokasyon

Çağlayan adliyesi önü kirli bir senaryoya sahne oldu. MİT TIR’ları davasında sebebiyle, adliye önünde bekleyen Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, yere doğru 3 el ateş ederek silahını bırakıp teslim olan saldırgan gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 18:35
Can Dündar davasında provokasyon

İÇİNDEKİLER

Casusluk suçlamasıyla Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında karar beklenirken Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, saldırgan gözaltına alındı.

Öte yandan seken kurşunlardan biri olay yerinden yayın yapan bir muhabirin hafif şekilde yaralanmasına yola açtı.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR
"Vatan haini" diye bağıran saldırgan saldırdan yere doğru 3 kere ateş ettikten sonra silahını bırakıp teslim oldu. Olay yerinde bulunan güvenlik güçleri ateş açan saldırganı gözaltına alındı. Daha önceden adli suçlardan sabıkası bulunan Murat Şahin adlı saldırganın öldürme amaçlı ateş etmediği dikkat çekti. Gözaltındaki zanlının kimlerle bağlantısı olduğu araştılıyor.



KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Saldırgan 1976 Doğumlu Murat Şahin, Sivas nüfusuna kayıtlı.

Saldırı sonrasında konuşan Can Dündar, "Mahkeme kararı için ara verilmişti. O kararı beklerken çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Kim olduğunu bilmiyorum. Sadece bana yönelik silahını yönelttiğini gördüm" dedi.