Marmariç tatili!

Tatil için Marmariç köyünü seçen genç çift, bir aile ile sohbet etti. “Burada hayat güzelmiş” deyince ortam gerildi. Köylüler çifti, tekme-tokat gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 00:00
Marmariç tatili!

İÇİNDEKİLER

İZMİR'in Marmariç köyünde, tatilci çift ile köylüler arasında "Köy hayatımı güzel, yoksa şehir hayatımı" tartışması yaşandı. Tuğçe-Emrecan Yakut çifti, tatil için Marmariç köyünde bir ev kiraladı. Ertesi gün yöreyi gezen çift, Durdane- Dursun Kelkit çiftiyle sohbete daldı. Ancak bir söz yüzünden tartışma çıktı. Yakut çifti, köylüler tarafından tekme-tokat kovalandı.

BU TİPLERDEN SIKILDIK
Olayla ilgili konuşan Dursun Kelkit şunları söyledi: "Her sene şehirden bu tarz tipler gelip köyü överler. Artık çok sıkıldık. Bu çift, sohbetin ortasında 'burada çok güzel hayatınız var, size imreniyoruz. Taze yumurtanızı alıyor, meyvenizi dalından koparıyorsunuz. Şehirde domatesin bile tadı yok. Sizin yerinizde olmak isteriz deyince', birden kan beynime sıçradı. Hay hay hemşerim o zaman gel yer değiştirelim. Sen bizim eve yerleş, ben de sizin evinize oturayım. Kooperatif evimin ödeyemediğim kredisini de ödersin dedim. Bu yüzden sohbet ciddileşti tartışmaya dönüştü. Eve haciz gelmişti ve çok gergindim. Köyden onları kovduk".

Köylülerin tepkisiyle karşılaşan Tuğçe-Emrecan Yakut çifti, arkalarına bile bakmadan kaçtı. Bir anda ortamın gerildiğini anlatan genç kadın, "Yaşananlara bir anlam veremediklerini, üzgün olduklarını ama köy sakinlerinden şikayetçi olmayacaklarını" söyledi.