TerörİZm

Bursa’daki saldırıda, canlı bomba düzeneğini Emine K. İsimli terörist, İstanbul’dan getirdi. Emine K.’nın hazırladığı Sultan Y.’ye ait sahte kimliği alan canlı bomba ise Şanlıurfa’dan geldi. Teröristin izlediği rotanın, Kızılay bombacısı PKK’lı Seher Çağla Demir ile aynı olması dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2016 Güncelleme 30 Nisan 2016, 01:34
TerörİZm

İÇİNDEKİLER

Bursa'da yaşanan, 23 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemi ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. Polis, olayın kilit ismi Emine K.'nın, Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirdiğini belirledi. Hatta Emine K.'nın bombayı merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki öğrenci evine teslim ettiğini ortaya çıkarttı.

İKİ TERÖRİST BİRBİRİNİN KOPYASI
Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirten bir polis yetkilisi, şunları anlattı: "İşin ilginç tarafı canlı bomba, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar. Canlı bombayı taşıyan taksi şoförüne Emine K.'nın fotoğrafını gösterdik. Sürücü 'Evet abi ben bunu taşıdım' dedi. O kadar benziyorlar. Sadece yüz olarak değil, fiziksel olarak da benzerlikleri var. Canlı bomba olaydan bir gün önce patlamanın yapıldığı yerde keşif gerçekleştirdi. O gün ise kendisi için alınan kıyafetlerini giyiyor bomba ile taksiye binip Atatürk Caddesi'ne geliyor. Patlamayı nerede gerçekleştireceğini bilemiyoruz." Bu arada bombacının patlama öncesi sol elinde çantayı taşıdığı, sağ elinde ise telefon görüşmesi yaptığı, 2 resmi polisin yanından geçmesinin 5-6 saniye sonrasında ise bombayı patlattığı belirlendi. Bomba teslimatı için "Kitapları aldın mı?" şifresinin kullanıldığı ortaya çıktı. Teröristin Suriye'den Viranşehir'e gelip oradan minibüsle Şanlıurfa'ya gittiği, daha sonra ise otobüsle Bursa'ya gidip saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Hatta İnegöl'de jandarmanın canlı bombanın bulunduğu otobüsü durdurduğu ortaya çıktı. Ancak Sultan Y. adına düzenlenen sahte kimlikte soğuk damga bulunduğu ve arama kararı bulunmadığı için işlem yapılmadığı anlaşıldı. Ankara Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Seher Çağla Demir'in de aynı güzergahı kullandığının belirlenmesi akıllara bir kez daha saldırıdaki PKK bağlantısını getirdi. Öte yandan emniyet yetkilileri, aralarında Emin K.'nın da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

HEDEF BAY MERKEL
Ulu Camii saldırısıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı için kente gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Joachim Sauer'in hedef alındığı iddia edildi.


Ulu Camii 'Nde kendisini patlatan canlı bombanın (solda) saldırı öncesinde iki kişiyle beraber civarda keşif çalışması yaptığı güvenlik kameralarına yansıdı.


Patlamaya rağmen Ulu Camii dünkü Cuma namazında tamamen doldu. Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu da teröre inat namazı Ulu Camii'nde kıldı.