TSK'dan 'tank vuruldu' iddiasına yalanlama

Askeri kaynaklar, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde konuşlu Fırtına obüslerine yönelik gerçekleştirilen DAEŞ saldırısıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan bazı iddiaları yalanladı. Kaynaklar, "Fırtına obüsleri uzaktan tanka benzediğinden sosyal medyada yanlış ifadeler dolaşmaktadır. İsabet alan Fırtına obüsüdür, tank değildir" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2016, 21:00
TSK’dan ’tank vuruldu’ iddiasına yalanlama

İÇİNDEKİLER

Sınırın Suriye tarafındaki DAEŞ mevzilerinden Türkiye'ye yönelik havan ve füze saldırıları devam ediyor. Terör örgütü, Kilis'in ardından bu kez de Gaziantep'i hedef aldı. Sınırın Suriye tarafındaki DAEŞ mevzilerinden Karkamış ilçesindeki Fırtına obüslerinin konuşlu olduğu bölgeye havan topuyla saldırı yapıldı. Saldırıda bir Fırtına obüsü isabet alırken, TSK unsurlarınca saldırıya anında karşılık verilerek, 11 terörist etkisiz hale getirildi. Bazı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarından yayılan "DAEŞ Türk tankını vurdu" iddialarına ise askeri kaynaklardan yalanlama geldi.

İşte askeri kaynaklardan yapılan açıklama:

FIRTINA OBÜSÜ YANDI
Bugün Suriye sınırında Karkamış bölgesinde Çiçekalan Hudut Karakolu sorumluluk alanında mevzilenmiş olan Fırtına obüslerine DAEŞ teröristlerince saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda mevzide bulunan 3 Fırtına obüsünden biri isabet almış, hemen yakınında bulunan mühimmatın alev alması ile yanmaya başlamıştır. Ateş edilen bölge civarında tespit edilen bir havan mevzii ve bir araç çok kısa bir sürede imha edilmiş, 11 DAEŞ teröristi öldürülmüştür. Gerekli reaksiyon gösterilerek diğer Fırtına obüslerine mevzi değiştirilmiştir.

"TANK DEĞİL OBÜS"
Hiçbir zayiatımız yaralımız yoktur. Sosyal medyada söylenenler gerçek dışıdır, manipülatiftir. İlk incelemede atılan merminin havan mevziinden değil bir Tanksavar silahından atıldığı olay yeri incelenince anlaşılmıştır. Tanksavar silahının atıldığı mevziinin hemen 70-100 metre batısında bulunan havan mevzi tank ve obüslerimizce ateş altına alınmış ve imha edilmiştir. Zira TAS silahını kullanan kişiler atıştan sonra bölgeyi terk ettiklerinden ilk anda atılanın havan olduğu değerlendirilmiştir. ,

Fırtına obüsleri uzaktan tanka benzediğinden medyada yanlış ifadeler dolaşmaktadır. İsabet alan Fırtına obüsüdür, tank değildir.

Koalisyona ait F-15 uçakları ve İHA'lar süratle havalanmış, ancak ateş edilen bölgede imha edilmiş havan mevziinden başka bir hedefe rastlamamışlardır. Havan topunun bölgeye o vurulan araçla çekilerek kısa sürede mevzilendirilmiş olabileceği değerlendirilmektedir.