Sıkı durun!

5 yıl hapis yattığı İngiltere’den tahliye edilen Asil Nadir, KKTC’ye gitti. Nadir, “Sıkı durun. Ülkemin onur mücadelesinde elbette katkılarımız olacak” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2016 Güncelleme 24 Nisan 2016, 01:53
Sıkı durun!

İÇİNDEKİLER

Tutuklu bulunduğu İngiltere'den Türkiye'ye iade edilen, ardından KKTC'ye giden işadamı Asil Nadir'i, Ercan Havalimanı'nda ailesi ve sevenleri karşıladı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i uğurlamak için Ercan Havalimanı'nda bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da Nadir'i karşılayanlar arasında yer aldı. Uçaktan inişinden sonra VIP salonuna giren Nadir, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkenin onur mücadelesinde, ülke olma mücadelesinde elbette katkılarımız olacak. Hem de çok fazla. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Sıkı durun. Özellikle birbirinizi çok sevmenizi rica ediyorum. Sizi, bu toprakları çok özledim. Her şey çok güzel olacak" dedi.

BELMARSH'TA 5 YIL
Asil Nadir, sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirmekten 2011 yılında suçlu bulunmuştu. İngiliz Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılan 74 yaşındaki Asil Nadir'in cezasının geri kalanını Türkiye'de çekme talebi, önceki gün İngiltere Adalet Bakanlığı tarafından kabul edilmişti. Nadir, 5 yıl boyunca Belmarsh Hapishanesi'nde ağır şartlarda yatmak zorunda kalmıştı.


2011/ 5 YILDA 20 YIL YAŞLANDI